Mi lehet a gond?
Érett, művelt nő vagyok, több szakmai végzettséggel és két nyelv ismeretével. Diplomám nincs.
Az önéletrajzomban ma már csak egy szakmát és egy nyelvet tüntetek fel, hogy jobban fókuszáljak a célzott pozíciókra.
Mintegy 6500 állásra jelentkeztem, amelyekből körülbelül 1000 interjúra hívtak..
Az interjúk során azonban gyakran azt a visszajelzést kaptam, hogy úgy érzik, a profilom nem illeszkedik megfelelően a csapatba.
Több karrier tanácsadónál jártam ahol ,az Önéletrajz és motivációs levél elemzések voltak.
Átnézte a dokumentumaimat, és segíetett kiemelni azokat az elemeket, amelyek vonzóak
Interjútechnika fejlesztések is voltak,amiben megfigyelte hogyan kommunikálok, milyen benyomást keltek.
Segített abban, hogy olyan cégeket és pozíciókat célozzak meg, ahol a szakmai és személyes tulajdonságaim jobban érvényesülhet.
1 éve nem találok állást Budapesten
Bérigènyem sem elrugaszkodott.
Ápolt igényes a külsőm
Nekem az a véleményem, hogy ilyen referenciákkal, amilyen a tiéd, minden munkaadó megnyalná a tíz ujját. Diplomád nincs, viszont túl intelligens vagy a megpályázott állásokra.
Már előttem is irták, SSC.
Legalább addig míg nincs jobb.
Dolgoztam SSC-ben ( beszerzőként) , jól fizet, home office, de olyan mint a szalagmunka csak íróasztalnál.
Azokkal értek egyet, akik azt írják, túl magabiztos vagy. Azt írod, több szakmai végzettséged van és “két nyelv ismerete”, majd kiderül, hogy két semmit nem érő okj, a nyelvek közül pedig az egyik alapfok, a másik majdnem középfok. Ezek semmik. Nem tudom, mit értesz irodai munka alatt, de valszeg nálad sokkal képzettebbek és nyelveket beszélők is jelentkeznek. 1000 interjú egy év alatt? Ha hétvégén és ünnepnapon is mész, az napi 3, mindennap…
Illetve azt írod, “érett nő”. Ez azt jelenti, hogy 50+ mondjuk? Ilyenkor már jóval nehezebb végzettség nélkül irodai munkát találni.
Plusz, eszembe jutott egy ismerősöm, egy közel 50 éves nő, aki nagyon szeretett volna egy adott állást, de megkérdezték az interjún, van-e gyereke. Ő pedig (állítása szerint) felvilágosította az interjúztatót, hogy ezt a kérdést nem teheti fel. Talán kitalálod, nem vették fel.
40 éves vagyok
Nincs gyerekem
Sajnálom, hogy ezt mondom, de hátha segít, de megsérteni semmiképp nem akarlak. Már írta ugyan valaki, de te nem vagy képzett, vagy tanult ember a leírtak szerint. Az érettségi és a többi nem végzettség a mai világban. Mert oly sok embernek van. Olyat kell tanulni, amiből hiány van.
Tb ügyintéző kihalásos alapon van a cégeknél, általában van egy Irénke néni már 20 éve, van még 5 éve a nyugdíjig.
Szerveztem meg többször felvételiztetést szakmunkára, úgy, hogy nem kértünk végzettséget, annyira nem volt jelentkező.
Több esetben előfordult, hogy jobban teljesített a próbaidő alatt a szakvégzettség nélküli (vegyész technikus), mint aki nagy mellénnyel volt, hogy neki van ilyen okj-s papírja, meg érettségije.
Összességeben mindig az nyert, és maradt hosszú távon, akiben kellő alázat volt a munka és a munkatársak iránt. Hagyta, hogy betanítsák, még akkor sem okoskodott, ha utólag kiderült, tényleg jobban tudja a betanítónál. Szerintem ez hiányzik belőled, és egy profi HR-es azonnal kiszúrja.
Második a tanulásra hajlandóság, az új dolgok elsajátítása, rengeteg cég végzettség nélkülit vesz fel kizárólag, mert manapság már rendkívül speciális, sokrétű munkafolyamatok vannak, és úgyis betanítja, és sokkal könnyebb nulla tudásút betanítani, mint egy berögzött rutinnal rendelkezőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!