Ha felvesznek egy céghez, az fizeti utánam a járulékokat, kapom a fizetést, viszont tényleges munkát nem végzek ott (be sem megyek)?
Ha erről a vezetőség tud és őket ez a munkaszerződésem alatt nem zavarja, később lehet bajom belőle? Hogy mondjuk bizonyítják, sosem voltam ott és kérik vissza a kiutalt béremet, utólag? Vagy, hogy irreálisan magas fizetést kaptam a végzettségemhez, tapasztalatomhoz képest?
dec. 23. 21:27
1/9 anonim válasza:
Nem hiszem, de nem tartom túl reálisnak, hogy fizetést utalgassanak neked hónapokig úgy, hogy be sem mész. Max ha anyád a CEO.
dec. 23. 21:36
2/9 A kérdező kommentje:
A barátom, az számít? 😂
dec. 23. 21:38
3/9 anonim válasza:
Utólag már nehéz bizonyítani, hogy ott sem voltál. De egyetértek az első válaszolóval, ha nem rokoné, ismerősé a cég, akkor ilyen munkahely nem létezik.
dec. 23. 21:39
4/9 A kérdező kommentje:
Létezni létezik, a vezérigazgató ötlete volt ez.
Csak félek, ha esetleg később már nem lesz ennyire jó a kapcsolat, akkor hirtelen a nyakamba akasztanak egy munkaügyi pert.
dec. 23. 21:42
5/9 anonim válasza:
2# Párod vagy haverod? Ebben az esetben oké, jó, nyilván bizonyítani lehetne valahogy, hogy se ott nem voltál, se home officeban nem végeztél munkát, de nem tudom pontosan, milyen jogszabály van erre, hogy neked kötelező lenne-e visszautalni a fizetést, ha ők így döntenek. Szerintem ha ez egy konkrét terv, lehet valami munkajogi csoportban érdemes megkérdezni.
dec. 23. 21:42
6/9 A kérdező kommentje:
Párom.
dec. 23. 21:45
7/9 anonim válasza:
Elméletben lehet, gyakorlatban nagyon valószínűtlen.
dec. 23. 21:46
8/9 anonim válasza:
Na, ilyen függőséget belevinni egy kapcsolatba... kockázatos, nagyon.
Nyilván mindenképp rakd félre az összeg egy részét, fektesd valami infláció feletti dologba. Készülj rá, hogy legalább a 10-20%-át tudd teljesíteni kezdetnek.
dec. 24. 02:02
9/9 anonim válasza:
Legyél papíron 100% home office-ban és akkor nem szólhat senki, hogy sose jártál be.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!