Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nagyon számít egy munkavállaló...

Nagyon számít egy munkavállaló életkora? Ha középkorú, kevesebb az esélye - főleg, ha nő?

Figyelt kérdés

#középkorú munkavállaló esélyei
dec. 17. 10:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen sajnos. Bár ha én munkáltató lennék, akkor inkább 50-es hölgyeket alkalmaznék, vagy férfiakat.
dec. 17. 11:01
 2/10 anonim ***** válasza:
23%
Ha nincs piacképes végzettsége, akkor igen.
dec. 17. 11:07
 3/10 anonim ***** válasza:
87%
Sajnos igen. Pár állást megpályáztam 26 évesen, de elutasítottak, aztán láttam, hogy kb 20 éveseket vettek fel. 30 fölött fiatalos csapatba már nem kellek.
dec. 17. 11:08
 4/10 anonim ***** válasza:
86%
Pozíciófüggő
dec. 17. 11:38
 5/10 anonim ***** válasza:
28%
Konkrét helyzettől függő, nálunk például azt látom, hogy egy 50-es se tud semmivel se többet szakmailag, vagy nem releváns, amennyivel többet tud, de irtó nagy szájuk van, nem éppen a társaság kedvencei.
dec. 17. 11:51
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nőként inkább az a hátrány ha fiatalabb vagy. Az elejétől kezdve felhozták a gyerek témát. Arra, hogy még pár évig nem akarok egyszer megjegyezték, hogy pedig lassan itt lenne az ideje (24 éves voltam).
dec. 17. 11:54
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Volt olyan munkahelyem, ahol a főnöknő az 50-65 közötti korosztályra épített. Jó volt ott dolgozni.
dec. 17. 13:20
 8/10 anonim ***** válasza:
86%

Teljesen változó, munka és főnök és munkáltató függő. Pesten kevésbé számít a munkáltatóknak.

Én vettem fel régebben embereket, 50 feletti nőket is, lelkesek voltak, nem kellett kisgyerekek után rohangálniuk a munka kárára, ugyanakkor vettem fel 25 éveset is és nem diszkrimináltam a 35 éves gyerek után rohangálót sem, sőt, ésszerűség keretén belül támogattam.

dec. 17. 14:52
 9/10 anonim ***** válasza:

Jelentkeztem adminisztrátornak és labortakarítónak is egy munkahelyre, de nem vettek fel. (két diplomával)

Utána tudtam meg egy ott dolgozótól, hogy a HR ügyeket is intéző irodavezető egy 28-30 év közötti hölgy, aki nem vesz fel csak 20-24 év közötti fiatal lányokat, mert azok fölött dominálhat és alázhatja őket.

Tehát nekem 51 éves férfiként esélyem nincs oda bekerülni, de nőknek sem.

dec. 18. 14:33
 10/10 anonim ***** válasza:

Ezt mondják, de szerintem nem igaz. Persze van, ahol igen. Nekem is volt már olyan interjúm, ahol virágnyelven kifaggattak, hogy lesz e mostanában gyerekem és keres e annyi pénzt a párom hogy ebbe belevágunk e :D (igen frankón megkérdezték az ő foglalkozását és hogy nekem mi az 5 éves tervem MAGÁNÉLETI szempontból, amihez kvára semmi köze sincs). De máshova meg felvettek. Legutóbb 28 évesen interjúztam. Ide gyerekes anyukát is felvesznek. De amúgy van olyan is, hogy hiába írod be az önéletrajzodba a születési dátumodat, nem figyelik. Angol teszt volt az interjún és megkérdezték, hogy a szüleimmel élek e, mondom nem, a párommal, ő meg meglepődve: hány éves vagy? Ugyanis egy tízest simán letagadhatnék.

Leginkább szülők, tanárok és bunkó paraszt kommentelők riogatnak ezzel, hogyha nem helyezkedsz el legkésőbb 23 évesen akkor az életben nem lesz munkád. De ne higgy nekik :)

dec. 19. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!