Ez ok lehet azonnali felmondásra munkavállalói oldalról?
Van más a közeledben, ahova el tudsz menni? Ha van bármi, akkor irány oda!
Ha nincs semmi, akkor így jártál, reménykedhetsz a főnököd közelgő infarktusában, de mondjuk az a tapasztalat, hogy ezeket tartósítja ez a keserűség, amit maguk körül generálnak, és 100 évig élnek.
Kedves Második, ezt olvastam egy oldalon ezzel kapcsolatban:
Az azonnali hatályú felmondásra jogosító másik ok, ha a munkáltató vagy a munkavállaló egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné
teszi.
Ez nem azonos azzal amit én írtam a kiegészítésben?
Nem a második vagyok!
Nem, ez nem ezt jelenti. Az, hogy a főnök hisztis, nem lehetetlenít el semmilyen munkavégzéstől. Sőt, az ilyen kis hisztigépek nagyonis jó eredményt produkálnak/tatnak az agressziójukkal. Szereti őket a vezetőség.
Hát sajnos ez van. Mo dj fel, ha akarsz, de akkor is le kell dolgoznod a 30 napod.
"olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi."
Az, hogy valakinek milyen a természete, ami neked nem szimpatikus, nem ok egy azonnali hatályú felmondásra.
Milyen olyan élethelyzet lehet, ami a fentiek alapján megvalósul?
Rágalmaz, megüt, mások előtt rendszeresen megaláz, lopással vádol, megakadályozza a munkahelyre bejutásodat (elveszi az iroda kulcsait tőled), olyan munkavégzésre kötelez, amit köteles vagy megtagadni és ha nem teszed, fenyeget miatt -> jogosítvány nélküli gépjármű vezetés. Satöbbi.
Ezek nagyon kisarkított esetek, mindenki a magáét érzi problémásabbnak.
Megpróbálhatod, hogy azonnali hatállyal felmondjál. Gond akkor van, ha a munkáltató is azt csinál belőle.
Azonnali hatályú felmondás szabályai:
Az okot követő 15 napon belül kell meglépni. A határidő jogvesztő! A felmondás indoka nem lehet általános, konkrétan le kell írni, hogy milyen események vezettek arra, hogy meglépd.
A felmondás közlését követően 30 napja van a munkáltatónak arra, hogy keresetet nyújtson be a bíróságra azért, hogy a felmondásod jogellenességét megállapíttassa.
Neked is 30 napod van arra, hogy egyéb juttatások miatt (pld. végkielégítés), vagy sérelmi díj miatt keresetet nyújtsál be a bíróságra.
Az a legérdekesebb történet, ha mindkét fél él ezzel a 30 napos lehetőségével.
A 30 napos határidő szintén jogvesztő! A 31. napon a bíróságon iktatott kereset elkésettnek számít és érdemi tárgyalás nélkül elutasítja azt a bíróság.
Szóval próbálkozni lehet. Adott esetben majd a bíróság dönt, hogy jogos volt vagy sem a felmondás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!