Van erre valami "szabály" hogy a munkahelyen az irodában nem illik hangosan büfögni meg fingani meg hangosan (ÁÁÁÁÁÁÁáááááááááa.........!!!!) ásítan?
Nagyon idegesito a kollegaim viselkedese,megjatszak/tuljatszak meg ezzel akarnak feltunoskodni. Nem tudom mi lehet az oka a fonoknek mar megjegyeztem,hogy igaz hogy csak 910 honapja vagyok itt de nagyon zavaro.
Hivatkozhatok valamire azon kivul,hogy engem zavar?
A kb 15 emberbol 4-5 csinalja. Tobbiek kulturaltabbak. Es nem, nem reflux vagy hasonlo kellemetlen betegsegek. Ez pusztan parasztság - szerintem.
Ez "csak" illetlenség, az illemszabályokat sértik meg egyedül, a fönöknek nem feladata ezzel foglalkozni, és semmi joga beleszólni.
VAGY te szólsz az illetöknek ´, VAGY eltüröd továbbra is
"Ez a kerdes, hogy mit lehet tenni."
Tenni lehet sok mindent, de fontos megérteni, hogy emberek visellkedési szokásait befolyásolni nagyon nehéz, főleg kényszerrel. Pontosítok: befolyásolni könnyű, csak a jó irányba nehéz.
Tegyük fel, hogy a főnök bemegy, és jól megmondja nekik, hogy be van tiltva a böfögés, mert undorító, alantas dolog. Bennük hogyan fog ez lecsapódni? Olyanért lettek leb.szva, aminek a munkavégzésre nézve semmilyen hátránya nincs - amit bizonyít, hogy évekig panasz nélkül csinálták -, nekik viszont örömet okoz.
Szinte garantáltan személyeskedésnek fogják venni, megsértődnek és lázadnak. Ha meg rájönnek, hogy te vagy a forrása, akkor feléd csatornázzák az egészet.
Ők szeretnek böfögni, ez van. Lehet erről véleményed, megvetheted, de ha harcolni kezdesz velük, valószínűbb, hogy rólad fordul negatívba a véleményük, nem a böfögésről.
Ha viszont kedvelnek, és tiszteletben tartod a határaikat, elképzelhető, hogy alapból jót akarnak majd neked. A munkahelyemen csomószor megfigyeltem, hogy a majomketrecre emlékeztető irodákba, ha felveszünk egy lányt, hirtelen a vihogó-böfögő-fingó húszéves srácok előzékeny úriemberré változnak.
"Fingani még halkan se illik, max a wc-n de az többek közt erre van, illetve a böfögést is ott lehet más egyéb dolgok mellett persze."
WC-ben, nyitott ablaknál természetesen, mert az sem túl jó dolog ha megreked ott a lehetőség és nem tud kiszellőzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!