Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Van erre valami "szabály"...

Van erre valami "szabály" hogy a munkahelyen az irodában nem illik hangosan büfögni meg fingani meg hangosan (ÁÁÁÁÁÁÁáááááááááa.........!!!!) ásítan?

Figyelt kérdés

Nagyon idegesito a kollegaim viselkedese,megjatszak/tuljatszak meg ezzel akarnak feltunoskodni. Nem tudom mi lehet az oka a fonoknek mar megjegyeztem,hogy igaz hogy csak 910 honapja vagyok itt de nagyon zavaro.

Hivatkozhatok valamire azon kivul,hogy engem zavar?

A kb 15 emberbol 4-5 csinalja. Tobbiek kulturaltabbak. Es nem, nem reflux vagy hasonlo kellemetlen betegsegek. Ez pusztan parasztság - szerintem.

dec. 13. 14:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
73%
Szerinted mit tud a fönök csinálni? Odaáll mindenki mellé és rácsap, ha nem tartja be ezeket az illemszabályokat? Hivatalosan nem tilthatja meg, mert ennek semmi közen a munkavégzéshez.
dec. 13. 15:57
 12/20 A kérdező kommentje:
Ez a kerdes, hogy mit lehet tenni.
dec. 13. 16:01
 13/20 anonim ***** válasza:
30%
Alapvető illemnek hívják ezt a “szabályt”.
dec. 13. 16:08
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez "csak" illetlenség, az illemszabályokat sértik meg egyedül, a fönöknek nem feladata ezzel foglalkozni, és semmi joga beleszólni.

VAGY te szólsz az illetöknek ´, VAGY eltüröd továbbra is

dec. 13. 16:15
 15/20 anonim ***** válasza:
47%
Illemszabály. Értelmesebb emberek között nem tapasztalsz ilyet.
dec. 13. 16:26
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

"Ez a kerdes, hogy mit lehet tenni."

Tenni lehet sok mindent, de fontos megérteni, hogy emberek visellkedési szokásait befolyásolni nagyon nehéz, főleg kényszerrel. Pontosítok: befolyásolni könnyű, csak a jó irányba nehéz.

Tegyük fel, hogy a főnök bemegy, és jól megmondja nekik, hogy be van tiltva a böfögés, mert undorító, alantas dolog. Bennük hogyan fog ez lecsapódni? Olyanért lettek leb.szva, aminek a munkavégzésre nézve semmilyen hátránya nincs - amit bizonyít, hogy évekig panasz nélkül csinálták -, nekik viszont örömet okoz.

Szinte garantáltan személyeskedésnek fogják venni, megsértődnek és lázadnak. Ha meg rájönnek, hogy te vagy a forrása, akkor feléd csatornázzák az egészet.

Ők szeretnek böfögni, ez van. Lehet erről véleményed, megvetheted, de ha harcolni kezdesz velük, valószínűbb, hogy rólad fordul negatívba a véleményük, nem a böfögésről.

Ha viszont kedvelnek, és tiszteletben tartod a határaikat, elképzelhető, hogy alapból jót akarnak majd neked. A munkahelyemen csomószor megfigyeltem, hogy a majomketrecre emlékeztető irodákba, ha felveszünk egy lányt, hirtelen a vihogó-böfögő-fingó húszéves srácok előzékeny úriemberré változnak.

dec. 13. 16:36
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

"Fingani még halkan se illik, max a wc-n de az többek közt erre van, illetve a böfögést is ott lehet más egyéb dolgok mellett persze."

WC-ben, nyitott ablaknál természetesen, mert az sem túl jó dolog ha megreked ott a lehetőség és nem tud kiszellőzni.

dec. 13. 17:32
 18/20 anonim ***** válasza:
Ez amúgy milyen munkahely kérlek?
dec. 13. 17:33
 19/20 anonim ***** válasza:
Ezek mind illetlenségek, amiket azokkal az illetőkkel kellene megbeszélni, akik így viselkednek. Főnökségnek van elég dolga, gondja, nem hiszem, hogy ilyenekkel foglalkoznának.
dec. 13. 22:33
 20/20 anonim ***** válasza:
Nincs törvényi szabályozása te kis kocka. Konfrontálódnod kell, ha ezt meg akarod oldani és nem a főnöknél nyafogni.
dec. 14. 08:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!