Van erre valami "szabály" hogy a munkahelyen az irodában nem illik hangosan büfögni meg fingani meg hangosan (ÁÁÁÁÁÁÁáááááááááa.........!!!!) ásítan?
Nagyon idegesito a kollegaim viselkedese,megjatszak/tuljatszak meg ezzel akarnak feltunoskodni. Nem tudom mi lehet az oka a fonoknek mar megjegyeztem,hogy igaz hogy csak 910 honapja vagyok itt de nagyon zavaro.
Hivatkozhatok valamire azon kivul,hogy engem zavar?
A kb 15 emberbol 4-5 csinalja. Tobbiek kulturaltabbak. Es nem, nem reflux vagy hasonlo kellemetlen betegsegek. Ez pusztan parasztság - szerintem.
Igen, illemnek hívják és még le is van írva, illemkódexként keress rá.
Egyébként, ennyi idő után, hogy-hogy hónapban számolod a munkaidődet? Eleve, hogyan van 75 év munkaviszonyod?
Fingani még halkan se illik, max a wc-n de az többek közt erre van, illetve a böfögést is ott lehet más egyéb dolgok mellett persze. Az ásítást sem igazán illik de ha valaki egyszer egyszer elásítja magát hangosan, hát istenem, előfordul főleg ha hirtelen jön, de nyilván rendszert ne csináljon belőle. Azért a fingást, böfögést vissza lehet ám tartani, böfögést lehet halkan száj elé tett kézzel például.
Valóban nincs erre írott szabály, de azért szerintem az alapvető illembe beletartozik.
Nálunk érdekes módon nincs ez, persze előfordul hogy valaki egyszer elböfögi magát picit hangosabban a kelleténél, mert úgy alakult, istenem, ha bocsánatot kér elnézzük, előfordul, főleg ha nem rendszeres.
Hát szabály nincsen ilyesmire, de ha lenne sem biztos, hogy a legjobb irány 9 hónap után beleállni az őslakosokba. Mármint lehetséges, csak kockázatos.
"15 emberbol 4-5 csinalja"
Én ezen indulnék el. Beszélgetnék azzal a kétharmados többséggel, hogy meglássam, ők hogyan állnak a dologhoz, mert könnyen lehet, hogy őket is zavarja, csak nem akarnak konfrontálódni. Ha így van, akkor el lehet kezdeni egyrészt őket bátorítani, hogy szóljanak, illetve a röfiket is szembesíteni, hogy irritálnak másokat.
Ha viszont téged zavar egyedül, akkor az a szomorú helyzet van, hogy te vagy a betolakodó. Egy afrikai törzs falujában, a tábortűz mellett nem hivatkozhatsz a civilizált viselkedés alapjaira, mert tetszik vagy sem, ott te vagy a nem normális.
#5: Jogosan fordulsz, de nem azért, mert az illem egy törvény, hanem mert a kultúrált viselkedés egy alap elvárás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!