Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan lehet reálisan kitörni...

Hogyan lehet reálisan kitörni a rabszolga sorsból? Itt gyakorin nagyon könnyen adnak tanácsot az emberek, de mi a megvalósítható?

Figyelt kérdés

A saját helyzetemet írom le. 33 éves nő vagyok, mióta dolgozom mind rabszolga telep volt, a mostani is az, mert csak ide vettek fel. Dolgoztam gyárakban, boltban, jelenleg egy mosodában vagyok 12 órában. Érettségim van, és fodrász gyorstalpaló okj-m meg ugyanilyen szintű pár hónapos tanfolyamos kereskedő okj. Régen végeztem el ezeket mikor még lehetett, mostmár ugye átalakult a felnőttoktatás. Egyikkel sem tudtam elhelyezkedni anno, 13évvel ezelőtt, igazából nem is tudok emberekkel foglalkozni, mert van egy szociális szorongásom, mostanra már pánikbetegség lett pár éve. Ezért elkezdtem a fent említett helyeken dolgozni, ès benne ragadtam a betanított munkákban. Jönnek sokszor a tanácsok hogy tanulni kellene. De mégis hogyan? Nekem már ingyenes szakma tanulás nem jár hiszen van 2, így csak pénzért lehetne. Tegyük fel van olyan tanfolyam ami ad részletfizetési lehetőséget, és a minimálbéremből kispórolom és férjem támogat a megélhetésben, de hogyan járok be a gyakorlati óràkra? Akkor megyek dolgozni amikor épp beosztanak, előre nem is tervezhető, szombat vasárnap, ünnepnapon is dolgozunk, fizetett szabadság nincsen, vagyis kifizetik de kivenni nem lehet mert nincs helyettesem aznapra, így tárgyalási alapom nincsen hogy megbeszéljem mikor van suli, mert akkor kirúgnak ha ilyennel követelőzöm.

Maximum teljesen online tanulható dolgok jönnek szóba, ahol csak a vizsgákra kell megjelenni, és akkor “beteg” leszek, bár ezt sem lehet sokszor eljátszani nálunk. Amiket jelenleg találtam online oktatás keretében: könyvelő, tb ügyintéző, grafikus, junior rendszerüzemeltető, backend/frontend fejlesztő. Egyetemi levelező oktatàson is gondolkoztam, de újra kellene érettségiznem mert nem voltak jók az eredményeim, és igazából ez vissza is tart, nem tartom magam egy okos embernek, nyilván ezért is jutottam idáig az èletemben. Ezért inkább szakma irányban gondolkozom, bár lehet hogy màr a tanfolyamos informatika is kifogna rajtam. Vidéken èlek, a környéken ezek a tanfolyamok indulnak januárban, mind sokszàzezerbe kerül, és nem tudom melyik mellett döntsek.

tegnap 19:40
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát ezzel az élettörténettel elég nehéz lesz jó munkát behúzni. Anyukám hasonló élettörténettel 6 éve keres ideális munkát. Persze, közben jönnek ilyen alacsony fizetésű munkák, de semmi ideális.

Ezzel az élettörténettel az informatikai munkák (pl. az említett rendszerüzemeltető) nem igazán játszanak. Az infós cégek jobb szeretnek 20 év körüli középiskolásokat, fiatal egyetemistákat foglalkoztatni. Ez tapasztalat. Még ha ennek meg is felelnél, kell hozzá bőven számítógépes tapasztalat.

Könyvelő akkor tegyél, ha rendben vagy a számokkal. Ha olyan munkát sikerül találnod, akkor az jó hely lenne.

Grafikus az egy kreatív munka, oda tényleg kreativitás, rajzügyesség kell, ha ez megvan, csak akkor vagy jó oda.

Tb ügyintéző vagy bármilyen ügyintéző az jónak tűnik szerintem.

Vagy ha tudsz vezetni, akkor lehetnél sofőr, pl. Unix autó vagy hasonlók. Bárdi az nem jól fizet.

tegnap 20:00
 2/7 anonim ***** válasza:
21%
A könyvelőt, grafikust felejtsd el a mesterséges intelligencia miatt. Ha nem tartod magad túl okosnak, olyan dolgokban gondolkozz mint szempillás vagy ha szereted a gyerekeket, mondjuk dajka. Még mindig jobbak mint a mosoda éhbérért, egy óvodában meg lenne hétvégéd, szüneted, ünnepeid.
tegnap 20:20
 3/7 anonim ***** válasza:
70%

#2 "A könyvelőt, grafikust felejtsd el a mesterséges intelligencia miatt."

Előbb inkább gyúrj rá az IQ-ra, no, meg némi tájékozódás sem árt, mielőtt elkezded ontani a hülyeségeket.

tegnap 20:50
 4/7 anonim ***** válasza:
72%

"A könyvelőt, grafikust felejtsd el a mesterséges intelligencia miatt."

Egyik tanácsom, hogy aki ilyet ír, azt kerüld el messziről, mert fogalma sincs a dologról.

Én a fodrászattal kezdenék a helyedben valamit. pl kezdésnek azt, hogy a fodrászok nem alkalmazotti hanem vállalkozói formában működnek. Kell helyet bérelni egy olcsó szalonban és ügyfélkört kell építeni másodállásban akár, aztán ha kinőtted akkor válthatsz főállásra.

Ott a net, bármit lehet tanulni. Én 4 nyelven programozok, nincs egyikről se papírom. Weboldalaim több reklámbevételt hoznak havonta szinte passzívan, mint a magyar átlagfizetés. Meg lehet oldani.

Gyári 12 órás sz@rokat meg felejtsd el, egykutya mindegyik. A tanulatlan biorobot rétegnek vannak ezek.

tegnap 20:53
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ha jobb lehetőségeket szeretnél, akkor én az egyetemi levelező szakot ajánlom, amit munka mellett is lehet végezni.

Áldozatokat kell majd hoznod azért, hogy később jobb legyen neked.

Döntsd el, hogy mit szeretnél. A saját életedért egyedül csak te vagy a felelős. Sok erőt és kitartást kívánok Neked.

tegnap 21:38
 6/7 anonim ***** válasza:

Egy biztos: napról napra élve, reggeltől estig dolgozva egészen minimálisak az esélyeid.

Az első dolog, hogy nem vállalunk el olyan munkát, ami mellett nem marad életünk. Értem én, hogy pénzből élünk, de az első dolog, amit feltétlenül át kell gondolni: muszáj napi 12 órát dolgozni?? Még a sztenderdnek számító napi 8 óra is sok ahhoz, hogy az ember mellette rendesen tudjon élni (és ezt komoly szakértők is hangoztatják már egy ideje), a 12 meg egyszerűen gyilkos tempó. Így nem csak időd és alkalmad nem marad kitörni, de idővel kiégsz, belebetegedsz, belerokkansz. És akkor nem kitörni nem fogsz tudni, de talán még a padlóról felállni sem. Ez sajnos nem vicc, láttam én már így életeket tönkremenni...

Emellett tessék megtervezni a jövőt! Elgondolni, hogy mi az, amilyen területen érvényesülni tudnál, illetőleg tessék megtervezni, hogy hogyan tudnátok összespórolni annyit, amennyiből ki tudsz fizetni egy tanfolyamot, illetve amivel ki tudjátok pótolni az addigi bevételkiesést! Ezek szerint ugyanis nem egymagad vagy, és ha férjed tényleg férj, és nem csak nettó teher (nincs rálátásom a házasságotokra, és sajnos láttam én már bőven negatív példákat is), akkor azért nem olyan nehéz ezt elérni.

Egy biztos: ha nekem a barátnőm hasonló helyzetben lenne, én lennék az, aki leülnék vele beszélgetni, hogy milyen lehetőségei lennének egy normálisabb munkára.

Egyébként meg érzek egy hatalmas elletmondást. Nem, nem részedről, hanem a mosodás történetben. Egyrészt: olyan szintű munkaerőhiányuk van, hogy azt sem döntheted el, hogy mikor mész szabadságra? Másrészt meg ha - bocsánat - nem csicskulsz be, akkor vacillálás nélkül kirúgnak? Én ebben érzek egy nagyon nagy ellentétet. Ahol olyan nagy munkaerőhiány van, ott nem fognak csak úgy kirúgni, csak azért, mert nem vagy hajlandó kb. az életedet is nekik adni. Lássunk reálisan: azért zsigerelnek ki, mert hagyod magad. Minimálbérért 12 óra? Nehogy már... Ne haragudj, de nem hiszem, hogy nincs más munka 50 km-es körzetben... Ha meg kirúgnak, egyrészt keresel majd olyan munkát, ahol nem rabszolgaként tartanak, másrészt meg: sok szerencsét nekik, hogy találjanak olyat, aki ezt bevállalja.

Sok munkavállalót azért kezelik rabszolgaként, mert hagyják, hogy úgy bánjanak velük. Tessék kiállni magadért!

ma 00:13
 7/7 anonim ***** válasza:
6# Jah, mert olyan könnyű másik munkát találni..
ma 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!