Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Plázákban az egyes üzletek...

Plázákban az egyes üzletek eladói jogosultak hozzá szólni ahhoz, aki benéz kívülről a boltba?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy ha valaki egy plázában áll egy bolt előtt, és benéz a boltba, akkor a boltban tartózkodó eladó jogosult-e hozzászólni az illetőhöz. Úgy értve, hogy az illető nem csinál semmi szabálysértő dolgot, nem befolyásolja negatívan az üzlet hírnevét, nem akadályozza az adott cég üzleti tevékenységét. Van erre valami szabály ill. törvény?
dec. 7. 22:33
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
30-as: Azért, mert az üzletben ill. az üzleti életben van egy csomó szabály, aminek nem kell megértenünk a miértjét. Ezt vásárlóként jogom van tudni. Az más kérdés, hogy a plázától ezt megkérdezhetem magam is.
dec. 8. 21:39
 32/42 anonim ***** válasza:
100%

Nincsenek ilyen szabályok, mert teljesen értelmetlenek lennének. Komolyan, hálás vagyok, amiért az egyetem mellett dolgoztam, mert annyival jobban meg tudom becsülni szerencsétlen üzleti eladókat, akiknek ilyen vásárlókkal kell foglalkoznia.

Hozzád szólhat. Az üzleten belül és kívül is. A munkaidején belül és kívül is. Bármilyen okkal megszólíthat.

dec. 8. 21:42
 33/42 A kérdező kommentje:
32-es: Azt nem te döntöd el, hogy melyik szabály értelmetlen, és melyik nem. Ugyanúgy, ahogy én sem. Nem rosszból írom.
dec. 8. 21:44
 34/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudhatta szegény, hogy egy mentálisan sérült áll a bolt előtt.
dec. 8. 21:47
 35/42 anonim ***** válasza:
Azt pedig nem te döntöd el, hogy ki, hol és miért szólíthat meg. Erre ugyanis nincs szabály. ;)
dec. 8. 21:47
 36/42 anonim ***** válasza:
100%
Van férjed/feleséged/élettársad? Van arra valami törvény, ami alapján megkérdezheti, mi legyen a vacsora?
dec. 8. 21:49
 37/42 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, tényleg nem értem, hogy mi a problémád. Szólásszabadság van, bárki bárhol, bármikor bárkit megszólíthat bármilyen okkal. Nem is értem, benned hogy merülhetett fel, hogy ez ne így lenne. A te munkahelyeden talán tilos másokhoz szólni?

(#21, #26)

dec. 8. 21:55
 38/42 A kérdező kommentje:
Nyilván nem írtam le a teljes verziót, mert a valós problémába nem tudok belekötni. Szivatott, de azt önmagában szabályosan tette. Köszönöm az eddigi válaszokat.
dec. 8. 22:10
 39/42 anonim ***** válasza:

A leírtak alapján neked nincs igazad, de a "szivatás" is sokféle dolgot jelenthet kontextussal. Az még nem számít annak, hogy hozzád szólt, amikor az üzlet előtt álltál.

(#21, #26, #37)

dec. 8. 22:12
 40/42 A kérdező kommentje:
39-es: Most nézem a házirendben, hogy tilos a vásárlókat közös területen megszólítani. Annyi van csak, hogy, ha jól értem, ő nem volt közös területen, csak én. (folyosó = közös terület?)
dec. 8. 22:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!