Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy keltsek így jó benyomást...

Hogy keltsek így jó benyomást állásinterjún?

Figyelt kérdés

Fontos, hogy most végeztem egyetemen és ez az első állásinterjúm. Egy hivatalhoz jelentkeztem egy olyan pozícióra, ami nem követeli meg a felsőfokú végzettséget.

A helyen már évek óta nincs osztályvezető és a pozícióban is már vagy fél éve egy ember dolgozik, nem tudnak senkit felvenni.

Mielőtt kérdés lenne, azért nem szeretnék egyelőre olyan helyre menni, amihez a végzettségem kell, mert nincs a környéken és nyilván komplexebb, nehezebb munka lenne. Én pedig szeretnék továbbtanulni mesterképzésen, így jó, hogy ez a hely a környéken van és "könnyebb" munka. Tapasztalatnak jó, illetve van már ismeretem, itt végeztem el a szakmai gyakorlatomat, van rálátásom a munkára, megismertem az embereket.

Ugyanakkor aki interjúztatni fog őt nem ismerem. Nem vagyok rászorulva szerencsére az állásra, sem a fizetésre, viszont nem szeretnék csak úgy tengődni szeptemberig míg megyek tanulni.

Mégis úgy vagyok vele, hogy itt járna kb. 326.000 bruttó fizetés, aminek a versenyszférában a 3-4-szeresét meg lehetne keresni.

Úgy tudom hivataloknál ez nem túl alkuképes, nem is szeretnék olyan túlzásokba menni, de úgy gondolom a végzettségemet tekintve, hogy 326-ért biztos nem megyek el, én egy 450-re gondoltam, de a 400-at már elfogadnám, úgyis a tapasztalat a lényeg, de egy határt akkor is meg kell húzni.

Az osztályvezető megköveteli a végzettségemet, de ahhoz kéne 3 év tapasztalat, amim pályakezdőként nincs. Viszont 2-3 éve nem találtak osztályvezetőt sem.

Valahogy azt szeretném kialkudni, hogy a 400-at legalább megkapjam, de ha nem is alkuképes, akkor vegyenek fel osztályvezetőnek. De ha most nem is, akkor a próbaidő letelte után lépjek elő ha megfeleltem. Különben nekem nincs értelme ilyen végzettséggel itt dolgozzak, ha nem tudok előrelépni.

És mielőtt az jönne le, ez nem nagyképűség, csak tényleg szerencsére nem vagyok rászorulva egy ilyen munkára és embert sem találnak, tehát nyilván nem szeretnék én kihasználva menni. A dolog 2 oldalú és nyilván nekem is van ennyi elvárásom. Illetve itt a környéken a szomszédos településen (megyeszékhely) Ráadásul a településem polgármestere jó barátunk és ő is azt javasolta, hogy butaság lenne nem megpróbálni az osztályvezetőire beadni.

Mégis ez az első interjúm, izgulós típus vagyok és a határozott véleményem ellenére nem fogok túl magabiztosnak látszani. És nem szeretném, hogy azt higgyék, hogy ettől a munkától függenék, tehát inkább ez egy "ajánlat", hogy ha meg tudunk egyezni idejövök, ha nem akkor viszont nincs miről beszélni. Hiszen tényleg senkit nem találnak, nekem van már itt kis tapasztalatom is, végzettségem is, megismertem embereket, van rálátásom a munkára stb. És azért szeretnék itt dolgozni mert környéken van, könnyebb munka ami mellett tovább is tudnék tanulni és tapasztalatot is szereznék. Lehet, hogy itt a garantált bérminimum miatt is kötöttebbek, de úgy gondolom 400-450 br. mai világban nem olyan nagy elvárás, főleg a versenyszférához képest, ahol háromszorosát megadnák.

Ehhez kérnék segítséget, hogy ezt hogyan tudnám tiszteletteljesen és meggyőzően tisztázni? Hogyan tudok jó benyomást kelteni?

nov. 24. 19:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Mérnöki pályán is br. 700 körül adnak meg olyan pályakezdőknek, mint te, mert képességben a lelkesedésen kívül nem kiemelkedőek semmiben, az egyetem belépő, nem tudás. Majd 1-2 év alatt nőhet, de ne bohóckodj akkor br. 326-ért. Osztályvezetőségre meg max 10 év múlva gondolj, ha most belekezdesz a munkába.
nov. 26. 19:58
 12/13 anonim válasza:
Menj inkább utcaseprőnek te semmirekellő
nov. 27. 13:13
 13/13 anonim válasza:
Segedmunkas keres 500ezret nálunk te cs-cska
nov. 27. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!