Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mik azok a tulajdonsagok/csele...

Mik azok a tulajdonsagok/cselekedetek amivel rossz benyomast tudsz kelteni egy allasinterjun?

Figyelt kérdés
Egyszer egyik multi keresett telefonon, hogy lenne egy pozicio amire szivesen meghallgatnanak. Ugy voltam vele mit veszithetek,penzben csak felfele "bukhatok" a mostani munkahelyemhez kepest. Szerintem jol ment annak ellenere, hogy az ottani vezeto eleg lekezelo stilusban beszelt az elejetol, mintha o lenne az atyauristen. Ennek ellenere en probaltam jo benyomast kelteni.Sajnos elutasitottak vegul ( a hely meg mindig meg van hirdetve honapokra ra, amit nem teljesen ertek) Na azota meg jelentkeztem mas tipusu poziciora is, de nyelbol elutasitanak a HR-rol, be se hivnak interjura. Normalisan oltozok, nem vagyok egy furcsa alak, de valamiert megse kellek. Az interjunak lehet koze hozza? Oszinten szolva nem ertem az okat. Az csak hab a tortan, hogy olyan ismeroseim dolgoznak ennel a cegnel akik szerintem semmivel nem talpraesetebbek vagy szakmailag jobbak nalam.

okt. 24. 14:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sokszor arcra is válogatnak.
okt. 24. 14:43
 2/8 anonim ***** válasza:
89%

Van, hogy csak reklámból hirdetnek, nincs is valós állás.

Vagy az ismerőseid nem akarják, hogy ott dolgozz...

okt. 24. 15:12
 3/8 anonim ***** válasza:
77%

Nekem bakfis koromban voltak interjuim mikor még meg akartam felelni karot nyelve ültem meg mindig ügyes okos naiv voltam.

Miota már bekérdezek visszakérdezek amkk néha szamonkérésnek is beillenének meg forditani is tudok az egészen hogy nem én vizsgázom előttük hanem forditva, azota ihaj..még ők vannak zavarban es teljesen egyenrangúként kezelnek látnak bennem rációt, valóban arrol szól az egész hogy meg tudunk e egyezni vagy nem, mint vmi üzlet hogy neked is jo meg nekem is vagy egyikünknek nem az..

okt. 24. 20:21
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
*még bakfis koromban voltak még ilyen interjuim mikor néztem mint birka hogy felvesznek nem vesznek es ha nem jaj miert nem brühühü
okt. 24. 20:21
 5/8 anonim ***** válasza:
64%

Aki ilyen szintű konteókat gyárt annak van más baja is, amit kiszúrnak...

Nem, nem azért nem hívnak máshova, mert egy multinál volt egy sz/rul sikerült interjúd. Nincs háttérhatalom, meg a nagy HR-es összesküvés, amikor éjszakánként rituálisan önéletrajzokat égetnek és feketelistákat gyártanak cégeken átívelő szektákban.

Egyébként számtalan dolog van. Pl. íráskép, zagyva, ékezetek nélkül, már kuka is azonnal. Amit meg te normálisnak gondolsz egyáltalán nem biztos, hogy az. Ezt így látatlanban senki nem fogja tudni megmondani. De ha sehova nem hívnak személyes interjúra az erős jel. Ha meg csak fel sem hívnak telefonon, az pláne. Kismillió oka lehet a rossz önéletrajztól kezdve (sok szempontból), a saját potenciál megítéléséig.

okt. 25. 07:48
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Sokszor van olyan szitu, hogy nem voltál rossz, de volt olyan, aki jobban megfelelt / szimpatikusabb volt... sőt olyan is, hogy előre kiválasztották már a jelöltet, mert rokon vagy ismerős.

De azért itt van egy pár dolog, ami szerintem a legtöbb interjúztató számára antipatikus:

- késés

- bunkóság a többi kollégával (pl. a takarítóval vagy a recepcióssal) érkezéskor

- nagyon egyértelműen betanult, nyalizós válaszok meg olyan válaszok, amikben, ha megkérdeznek a negatív tulajdonságaidról, pozitívumot akarsz negatívumnak beállítani ("túlzottan sokat szoktam dolgozni" és társai)

- a legtöbb kérdésre kitérős válasz, sok "hát nem tudom"

- nem elég elegáns / irodai öltözet, ha irodai környezetben van az interjú

- férfiaknál: flörtölés, randira hívás random női kollégákkal, akikkel találkozott

- látható felháborodás, amikor megkérdez vmit a HR-rs, ami benne van az életrajzban (nem, azt nem azért kérdezi meg, mert nem olvasta el, hanem belekérdez, hogy lássa-e, kamu)

okt. 25. 12:11
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem egy könyv segített, itt van, ha esetleg érdekel..

[link]

okt. 25. 12:46
 8/8 A kérdező kommentje:

#5 Kifejezetten jo aranyban hivnak be interjura cegektol, de sajnos konkret ajanlatot nem kapok. Nem vagyok irastudatlan, roviden, nyelvtani hibaktol mentesen le van irva minden az oneletrajzomban mivel is foglalkoztam az elmult evekben.Ezek szerint fel is kelti az erdeklodesuket, de a kerdesnel egy konkret cegrol irtam, akik a szemelyes interju ota nem akarnak behivni.Nagy cegrol beszelunk, ahol minden teruletet szinte mas HR-es kollega visz.

#6 Ezek kozul egyik sem igaz ram. Szerintem a korosztalyomhoz kepest ( Z generacio) eleg foldhoz ragadt es kedves ember vagyok.

okt. 25. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!