Állásinterjún megkérdezik, mi a rossz tulajdonságom, mi lehet a jó válasz?
Pályakezdő vagyok, értékesítő állásra behívtak interjúra holnapután, műszaki cikkeket kellene eladjak a már meglévő partnereknek és újakat is fel kell keressek.
Soha nem voltam még interjún, olvastam, milyen kérdéseket tehetnek fel, ott találtam rá a "mit tart rossz tulajdonságának?"
Erre mit mondjon az ember, nem pont ezt az oldalát szeretné bemutatni. Mit tanácsoltok, tőletek kérdeztek már ilyet? Mit lehet erre válaszolni?
Bármit, ami alapvetően nincs kihatással a munkára. Persze vannak bullshit-válaszok is, amikor a jó tulajdonságot állítod be rossznak, mondjuk "maximalista vagyok", de ez azért nagyon átlátszó próbálkozás (plusz a "maximalista" alapvetően tényleg rossz tulajdonság, bár némely hr-es pozitívként értékeli).
Én általában majdnem őszintén válaszolok, de én már középvezetői pozíciókba szoktam jelentkezni. Azt szoktam mondani, hogy nem szeretek korán kelni, és ébredés után úgy kb. 1 órán keresztül nem érdemes hozzám szólni, mert nem reagálok jól. Ez ugye nincs kihatással a munkára.
Második rossz tulajdonságként azt szoktam mondani, hogy hajlamos vagyok túl sokat elvárni, főleg magamtól, de a beosztottaktól is, ilyenkor jól jön, ha valaki ad nekem egy virtuális pofont. Ez meg hajdenagyon őszintének tűnik, plusz külső megoldást is kínálok a problémára, szóval ezt értékelni szokták.
Amúgy meg ha ilyen kérdés elhangzik az interjún, akkor érdemes elgondolkodni, hogy tényleg kell-e neked ez az állás.
Általában valami olyasmit kell ilyenkor mondani, amire azt is tudod mondani hogy, de ezt tudod fejleszteni és biztos vagy benne, hogy a munkában töltött idő sokat fog segíteni abban, hogy fejlődj.
Ugyanúgy, amikor a hobbiról kérdeznek is úgy kell lejönnie, hogy a hobbid a munkád; olyan dolgokat csinálsz ami valahogy a munkával függ össze, esetleg segít fejlődni a munkádban is.
Azt szoktam válaszolni, hogy nem vállalok fizetetlen túlórát.
Nem szeretnék ott dolgozni ahol ezt rossz néven veszik és elköszönök ha nagyon nem tetszik interjúztatónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!