Ha nem írsz le fontos körülményeket, akkor honnan a bánatból találjuk ki?
És ugyanez áll a munkahelyedre is: ha tudnak a rákbetegségedről, akkor ezt jó eséllyel tolerálják. Ha ott is így eltitkoltad, akkor a havonkénti hiányzás miatt gondolhatnak arra, hogy így akarsz plusz szabadnapokat csinálni magadnak. És akkor lógósnak fognak tartani.
"ha benn vagyok keményebben dolgozom mindenkinél, önként túlórázom"
Kérdező, és ezt miért teszed? Nem lenne jobb, ha - a munkádat persze elvégezve -, de magadat nem széjjel szakítva dolgoznál? Akkor nem lenne szükséged arra, hogy kivegyél 2-3 nap pihenőt.
Ez kb. olyan, mint amikor valaki heteken keresztül csak 4-5 órákat alszik, aztán - ha már kibukott -, 3 napig húzza a lóbőrt egyfolytában. A szervezetet nem lehet gátlástalanul kizsigerelni.
Pláne 12 "kemócska" után nem szabadna.
Azért nem most voltak azok a kemócskák, de az immunrendszert hosszútávon vagy örökre hazavágják.Nem mesélgettem, mert lehet már próbaidő alatt elküldtek vilna.
De arról tudnak pl hogy a lábam 2 hónapja fáj, látják hogy húzom a lábam, begyulladt a bokám valamiért, azzal megyek néha dokihoz, de leszarják nagy ívben, teszik a megjegyzéseket.
#12 ez egy gyár, aholy muszáj túlórázni, de vállaltam már önként is.
Ilyen ez a popszakma. 🙂
#12 jövő héten pl hétfő-kedd 12 óra, sz cs p normál, és szomvaton is 8 óra.
Soha nem ágálltam ez ellen, de ha kidöglök havi 2 napra lógós vagyok??? Ez hogy????
"Mennyi igazolt táppénzt? Havi 2-3 napot elviselbek?"
Semennyi táppénzcsalást nem tolerálunk
14-re:
Ez 2x12+4x8 óra vagyis heti 56 óra. Ez egyáltalán szabályos?
Megj.: Ha a rabszolgatörvény miatt szabályos is, ilyen munkahelyről én elmennék. Még ha kiváló immunrendszerem lenne, akkor is.
Gyárban dolgozom, ahol csak egy 8 órás műszak van, túlóra meg egyaltalan nem kötelező. Ha nagyon szeretnék hogy bemenj, akkor 200-300% óradijjal motiválnak. Sokan meg igy se mennek.
Akinek meg alvasra van szüksége, annal van aki csak 4 napot dolgozik, de a mi csapatunkban ketten is csak heti 3 napot dolgoznak.
Sunakolas helyett talan megér egy próbát. Persze a pénz is annyi lesz.
A gyakran megbetegedők kevesebb fizuemelest, ha folytatjak akkor végleges szabit kapnak...
Nálunk az igazoltalanra is van egy pici tolerancia, talán 1-2 nap. Nagyon bürökratikus a rendszer, és pontosan tudják, hogy van az a helyzet, mikor nem tudsz épkézláb igazolást szerezni arról, hogy mondjuk balesetezett a testvéred és nyilván inkább hozzá mész a kórházba, és eleve nem vagy olyan lelkiállapotban, hogy el tudd végezni a munkád. Mármint igen, nyilván el lehet menni ilyenkor a háziorvoshoz, és hivatkozni arra, hogy ki voltál borulva, mert a testvéred élet-halál közt lebegett, de ha egy boomer gci akkor el fog hordani minden bolondnak, és nem állít ki igazolást (munkatársam megtörtént esete).
Igazoltat meg bármennyit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!