Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A munkaadóm a szabadságom...

A munkaadóm a szabadságom ideje alatt ha behív dolgozni köteles vagyok bemenni?

Figyelt kérdés
nov. 17. 09:53
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
79%

Augusztusban voltam szabadságon 10 napot, és 3. napon felhív a főnököm, aki nagyon jóltudta hogy többszáz kilométerre vagyok a munkahelyemtől, hogy másnap reggel menjek be dolgozni. Nemet mondtam, utána meg kirúgással fenyegetőzött. A szabadságomat természetesen eltöltöttem a családommal a Tiszatón, haza mentem és másnap reggel beadtam a felmondásomat.

Jelenleg már máshol dolgozok.

A szabadság azért kell kivenni, hogy az ember ne őrüljön bele a munkájába, és nyugodtan meglehet tagadni, a munkavégzést a szabadság alatt.

nov. 17. 14:01
 32/43 anonim ***** válasza:
16%

Persze, mindent meg lehet tagadni, csak az törvénytelen.

De anarchistának persze mindent szabad.

nov. 17. 14:08
 33/43 anonim ***** válasza:
76%
32-es,teljesen igaza van a 31-esnek,te meg egy kis pitiáner pincsi vagy.Csókolj be annak,aki alkotta ezt a törvényt.Sok szemétláda cég,meg vllalkozó azt hiszi,mindent meg lehet csinálni az emberekkel.Az ilyen genny munkahelyekről menekülni kell.
nov. 17. 14:14
 34/43 anonim ***** válasza:
0%

Ja, hogy te se tartod be a törvényeket?

Hát akkor I.J.

Ha pedig nem tetszik a törvény (ami amúgy nem rossz, vannak ennél sokkal rosszabbak is), akkor előtted a lehetőség. Tudod, választottál magadnak képviselőt. Szólj neki, hogy nyújtson be törvénymódosítási kérést. Választópolgár vagy, vagy nem?

nov. 17. 14:18
 35/43 anonim ***** válasza:
92%
Jártam már így (hogy visszahívtak dolgozni jóváhagyott szabi alatt), rendkívüli helyzet volt, és a munkaadó utólag kifizette nekem a visszaútra az útiköltséget (Budapestre már nem tudtam aznapra foglalni, szóval Bécsbe repültem, onnan mentem vonattal, repjegyet, vonatjegyet, mindent álltak), a lefoglalt szállást is kifizették, és megmaradt az a három nap szabim, amire behívtak, később kiadták, plusz tényleg vészhelyzet volt.
nov. 17. 18:47
 36/43 anonim ***** válasza:
84%
35: Ilyenkor nem lehetne megoldás, hogy amikor felhívnak ezzel, és kérdik, hogy mennyibe fájt az utazásod, akkor bemondasz egy olyan magas összeget, amit úgysem fognak megtéríteni?🤔
nov. 17. 18:54
 37/43 anonim ***** válasza:
14%

Persze, nyilván lehet hazudni.

Csak aztán, ha kiderül, akkor mi lesz? Nem fognak szeretni, sem jutalomnál, sem fizetésemelésnél, annál inkább elbocsátásnál.

Jó az neked?

A sok anarchista itt pontozgat lefelé, de amikor oda kéne tenni magukat, akkor is ilyen fürgék?

nov. 17. 19:00
 38/43 anonim ***** válasza:
84%
37: Mégis hogy a fenébe derülne ki, hogy nem annyit költöttem a vakációra, mint amennyit mondtam? Hogy tudhatnák meg?
nov. 17. 19:03
 39/43 anonim ***** válasza:
90%

Nem fogod eltitkolni, ne félj. Ha csak pár embernek elmondod, már kiderül.

De ráadásul el is kérik tőled a számlákat, amit kifizetnek. Nem puszira megy ilyenkor, ezek céges ügyek. Nem a levegőbe költenek.

nov. 17. 19:13
 40/43 anonim ***** válasza:
73%
39: A számlákat nem csak akkor kérhetik el, ha a mondott összeg alapján úgy döntenek, hogy azt még meg tudják téríteni? Olyan indokkal is elkérhetik, hogy ellenőrizni akarják, hogy nem csak kamuzok-e? Erre én eléggé bepöccennék, hisz ez alapvetően kerekperec rágalmazás.
nov. 17. 19:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!