Felmondási idő alatt a bennmaradó szabadságot ki kell adnia a munkaadónak?
Figyelt kérdés
Ebben az évben még alig voltam szabin, augusztus 1-ig (felmondási időm vége) kiszámoltam, hogy még időarányosan 10 szabadnapot vehetnék ki. Ezt a felmondási idő alatt a munkaadó köteles kiadni? Mert a főnököm nem akarja. Még a már hónapokkal előre megbeszélt szabadságomat se, mondván, hogy felmondási idő alatt nem jár szabadság. Megteheti ezt?2016. jún. 2. 09:36
2/5 anonim válasza:
ez hülyeség, hogy felmondási idő alatt nem jár szabadság...
ha akarod akkor fogod és kiveszed beteg szabinak az egészet, sokan ezt csinálják, csak ugye akkor kevesebb pénzt kapsz...de a szabikat ki kell fizetnie, ha nem veszed ki...
Elég patkány a főnököd, hogy a már rég megbeszélt szabikat se akarja kiadni...
23F
3/5 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy el akarok utazni (be van fizetve már), és így kicsit necces lenne betegszabadságra elmenni. Nem vádolhatnak meg táppénzcsalással? Amúgy a főnök nagyon kiakadt, hogy felmondtam, most szerintem direkt szívat...
2016. jún. 2. 10:37
4/5 anonim válasza:
Mond meg hogy akkor szabin leszel. Mit tud csinalni, kirug? :)
5/5 anonim válasza:
A felmondási idő végére az összes időarányos szabadságodat rendezned kell, mert az új munkáltatóhoz nem tudod átvinni őket. Ha van rá lehetőség, ki kell adnia a munkáltatónak a szabadságot, ha nem tudja megtenni, akkor pedig pénzben kell megváltania. Olyan nincs, hogy "felmondási idő alatt nem jár szabadság", ha akkor tudja kiadni, hát akkor kell megtennie. De mint írtam, nem kötelező ezt tennie, akár pénzben is megválthatja a bennmaradt szabadnapjaidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!