Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A munkaadóm a szabadságom...

A munkaadóm a szabadságom ideje alatt ha behív dolgozni köteles vagyok bemenni?

Figyelt kérdés
ma 09:53
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
#13 első ilyennél beadnám a felmondásomat. Alkalmazott vagyok és nem egy rabszolga, akit úgy rángatnak ahogy akarnak.
ma 12:46
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

Erre való a munkaszerződés és a kollektív szerződés, valamint az a szerződés, amit még megkötsz (pl. mikor telefont kapsz).

A magán telefonodat valóban nem vagy köteles nézni... KIVÉVE, ha ez külön benne van a szerződésedben. De az nem az itteni kategória, inkább ügynökökre vonatkozik.

ma 12:48
 23/34 anonim ***** válasza:
32%
19: Másik hasonló temájú kérdésnél is volt pár éve, hogy valaki evvel jött. Hogy a szabadság az nem készenlét, majd akkor fogja felvenni a telefont, ha megfizetik a készenlétét. Ott is megkérdeztem (akkor nem kaptam reakciót), itt is megkérdem, hogy ha ezt így elmondod a főnöknek, amikor kérdőre von, szerinted mit fog reagálni? Majd bólint, és onnantól készenléti pénzt fizet? Szerintem inkább agyalni kezd, hogy hogyan rúghatna ki.
ma 12:50
 24/34 anonim ***** válasza:
77%
23: Ha ilyen a főnök, akkor ott nem is nagyon érdemes maradni.
ma 12:52
 25/34 anonim ***** válasza:
64%
24: Jó, csak tudod, nem mindenki válogathat kénye kedvére a munkahelyek között. Pláne ha már rendesen benne van a középkorban és/vagy olyan helyen lakik, ahol szűkösek az elhelyezkedési lehetőségek.
ma 12:55
 26/34 anonim ***** válasza:
87%

Ez igaz, de ezen továbbra sem érdemes rugózni.

Szépen nézd meg az MT-t, és a céges rendelkezéseket. Azokat kell követni, ennél többet akkor csinálhatsz, ha jó fej a főnök, és megérdemli.

ma 12:56
 27/34 anonim ***** válasza:
50%
26: Evvel nem mondtál megoldást arra, amit leírok a 25-ösömben. Igen, a dolgozó ragaszkodhat a törvényekhez, és meglobogtathatja őket a főnöke előtt. Csakhogy a főnök is dönthet úgy akármikor, hogy megválik tőle. Márpedig, ha a dolgozó helyreigazítja a simlis főnököt, hogy egy dolgot legyen szíves törvényesen csinálni, akkor az ilyen esetekben nem jellemző, hogy utána még sokáig dolgozik ott.
ma 13:03
 28/34 anonim ***** válasza:
90%

Akkor viszont rossz helyen dolgozol, és örülj neki, hogy ez így derült ki, és nem úgy, hogy például nem adja oda a fizetésed.

Akkor sürgősen keresni kell egy normális helyet. Azt azért ne mondd, hogy egy sincs.

ma 13:07
 29/34 anonim ***** válasza:
78%
28: A fő lényeg: Szabálytalankodó főnököt csak akkor tegyél helyre, ha van egy vészterved kirúgás esetére! Vagy úgy csináld, hogy ne tudja meg, hogy te tetted őt helyre! (Például névtelen jelentéssel.)
ma 13:16
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Akármilyen szerződéssel is kötődik egy munkavállaló a munkáltatójához: "Amilyen az Adj Isten, olyan a Fogadj isten!"

A munkaközösséghez való viszonyulás nagyobb horderejű döntési tényező, mint az, hogy mennyire egyszemélyes zseni valaki és ez kihat a jövőbeli döntésekre! Lehet "keménykedni"!

ma 13:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!