Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Rossz ember vagyok, ha egy...

Rossz ember vagyok, ha egy ilyen egyáltalán nem hat meg?

Figyelt kérdés
A főnök mostanában elkezdett egy elég sajátos motivációs technikát alkalmazni: hetente többször elmondja, hogy ha nem hajtunk, hibázunk, nem lesz megrendelés, és akkor sokan az utcára kerülnek közülünk. Van olyan kolléga, aki már teljesen kikészült, hogy miatta fognak a Kata/Pisti gyerekei éhezni, ha elbsz valamit. Többen nem alszanak rendesen éjszakánként. Engem viszont egyáltalán nem hat meg. Nyomom, csinálom, de onnantól, hogy lejár a munkaidőm, teljesen ignorálom az egész témát.
nov. 15. 21:00
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Illetve napközben sem idegeskedem emiatt. Csinálom a legjobb tudásom szerint, de nem vagyok hajlandó emiatt szívrohamot, fekélyt, rákot kapni.
nov. 15. 21:03
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy rossz ember, sőt! Megteszed, amit tehetsz, ennyi a te dolgod.
nov. 15. 21:07
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

"Van olyan kolléga, aki már teljesen kikészült, hogy miatta fognak a Kata/Pisti gyerekei éhezni, ha elbsz valamit."

Ezt nem értem. Honnan tudja, hogy nem őt rúgják ki, ha elcsesz valamit?🤔

nov. 15. 21:17
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha rendesen elvégzed a munkád, akkor nem. Ez egy elég érzelmileg manipulatív szövegnek hangzik.

Szerintem egy ilyen szöveg a főnöktől nem motiváció, hanem rendesen érzelmi zsarolás. Az pedig egészséges hozzáállás, ha a munkaidődön kívül nem idegeskedsz ezen. Attól mégis mi lenne jobb?

nov. 15. 21:19
 5/18 A kérdező kommentje:
3: az egy dolog, de ki is rúgják, ÉS bukjuk az ügyfeleket, mert rossz lesz a híre a cégnek, emiatt a kollégák is meló nélkül maradnak.
nov. 15. 21:22
 6/18 A kérdező kommentje:
4: igen, pontosan.
nov. 15. 21:23
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez az egészséges hozzáállás. A munkaidőben megfelelően dolgozunk, otthon elfelejtjük a munkaidőt.
nov. 15. 21:27
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem, engem sem hatna meg.
nov. 15. 22:02
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

5: Akkor le a kalappal a kollégád előtt, hogy ilyen lelkiismeretes, hogy a kollégái sorsa és megélhetése foglalkoztatja arra az esetre, hogyha az ő hibái miatt kirúgások lesznek. Én biztos a saját sorsom miatt aggódnék elsősorban, én már csak ilyen önző vagyok.

Ez amúgy nagyjából az a színvonal, mint amikor a főnök hirtelen túlóráztatni akarja a dolgozót, az nemet mond, és erre elkezdi olyan dumával manipulálni, hogy olyasmit hallott, hogy a közeljövőben lehet, hogy jön egy leépítés, és a megtartandók listájára elsősorban azok fognak felkerülni, akik lojálisak a céghez és bármikor hajlandóak áldozatot hozni. Szánalmasan röhejes, amikor a főnök (aki a dolgozónak alapjáraton se nem barát, se nem haver, se párkapcsolati viszonyban nincsenek) érzelmi zsarolással próbálkozik.

nov. 15. 22:36
 10/18 anonim ***** válasza:
Jót ír a 2-es.
nov. 15. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!