Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kb. minimum hány millió...

Kb. minimum hány millió Forint lottónyeremény esetén hagynátok ott a munkahelyet, esetleg kevesebb óraszámban dolgoznátok?

Figyelt kérdés

nov. 15. 11:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
90%

Azért sem megválaszolható a kérdés, mert lényegi dolgokat hagy figyelmen kívűl.

Nem mindegy, hogy a munkahely egy gyárban van, ahol fizikai munkát végez az illető, és tucatnyian parancsolgatnak neki, vagy saját, jól menő vállalkozása van, esetleg hivatástudata is van (pl orvos)

Az is bizonyított, hogy sok ember nem tud mit kezdeni, ha a nyakába szakad a gazdagság, pláne, ha csak ő gondolja, hogy gazdag lett

Több száz milliós összeget nagyon gyorsan el lehet herdálni, és néhány tízmillióból is lehet sikeres vállalkozást építeni.

Vagyis valamit kell dolgozni a többszáz milliós nyereség után is, vagy nagyon gyorsan feléli.

Volt az évtizedek alatt néhány kimoly összeget nyert fazon, akikről nem.mindanám, hogy ismerőseim voltak, de tudható, hogy milyen változást hozott nekik a lottózás

Volt egy, aki komoly összeget nyert, de nem akarta feladni a munkahelyét, ami egy gyógyfürdőben volt.

Csakhogy pszcihésen nem tudta elviselni, hogy "mindenki parancsolgat".

Pedig semmi nem változott, addig is parancsolgattak a főnőkei.

Felmondott.

Ő sem boldogult a pénzzel, költekezett, a befektetés ötleti sem hoztsk többet, vitték a pénzt.

Ingatlanba, ingóságban előrébb lépett, de 2 év múlva már ismét parancsolgattak neki egy munkahelyen.

Egy másik, sokkal kisebb nyereményből felépített egy vállalkozást, tehát dolgozott.

A legrosszabbra is van példa, úgy ment el a nyeremény, ahogy jött neki: szerencsejátékokon.

nov. 15. 17:52
 12/18 Senior Séf ***** válasza:
35%
Munka nélkül nem élet az élet. Nyugger vagyok, de ha nem lenne miért felkelni, felkötném magam.
nov. 16. 16:49
 13/18 anonim ***** válasza:
80%
Kábé 300e lenne havonta, ami jól esne teljes szabad kéz mellé. Az 3,6 misi évente, és itt inflációt ilyesmit elég erősen hanyagolunk, főleg mert ez minden, csak nem hosszú távon gondolkodás. Alapszinten ha befekteted úgy, hogy ne tudj nagyon elhasalni vele, akkor évente ennyit kellene kicsípj a hozamból. 100 milla 3,6 százaléka általában túlteljesíthető, ennél az állampapír is jobb, remélhetőleg egy inflációnyival is. Beosztanám, és a befektetett kb összes úgy lenne elosztva, hogy legalább fele stabil jó hozamban, kisebb része olyan 5 év múlva stabilabban megérősben (szokásos papírok, google és jegyzetelés után lenne még kedvem megkérdezni ilyesmivel régebben foglalkozó ismerősöket), egy viszonylag kicsi része pedig tkp folyamatos pofára esésre, tanulságok gyűjtésére, amit ugye diplomatikusan csak az ötleteim legesélyesebbjeinek valóra váltásaként tartanék számon, eleinte persze a nem a marhára megfinanszírozandók közt szemezgetve.
nov. 16. 17:04
 14/18 anonim ***** válasza:
70%
Hat nekem egyaltalan nem hianyzik a munka meg a sok nyomorek munkatars, elvagyok munka nelkul már jopar éve és el is leszek életem vegeig, nem unatkzok, misnig elfoglalom magam
nov. 16. 19:27
 15/18 anonim válasza:
82%

Én nem vagyok elégedett a jelenlegi munkámmal, biztos tanulnék dolgokat amik érdekelnek, hobbiknak élnék, befektetnék, a hozamból élnék, utazgatni szeretnék sokat sokat. Sportolnék, kirandulnék, többet tudnék rokonaimmal, családdal lenni. Kreatívkodnék, önkénteskednék sokat, moziba színházba kiállításokra járnék, áh... Ezer ötletem lenne ha nem kéne dolgozzak. És ha unatkoznék néha dolgoznék egy időre. Vagy valami vállalkozást csinálnék ahol valamennyit kéne csak dolgozni. Amíg van cél az ember életében addig él.de ehhez nem feltétlenül kéne legalábbis nekem napi 8 10 12 órában minden egyes nap a meló helyen lenni.

De egyenlőre marad minden 🙂 és a tervezgetés

nov. 16. 19:40
 16/18 anonim ***** válasza:
60%

100mill.ft egy ház ára manapság.

200mill Ft már vmi hogy legyen befektetésed..

nov. 20. 12:02
 17/18 anonim ***** válasza:
70%
Én otthagynám. Nem tudom, mennyiből lehet egy életen át megélnie egy családnak, na de annyiért lépnék is. Aztán nem dolgoznék soha többet. Mást találnék ki, hogy csillapítsam az unalmamat. Várnék egy vagy max két hónapot azért a felmondással, nem aznap adnám be, hogy cikk készült róla, hogy elvitte valaki az ötös lottót :D
nov. 21. 07:47
 18/18 anonim ***** válasza:
70%

És ha cikk keszul rola ki nem szarja le? Senki nem tudna hogy te voltal

Én masnap már felvenném a nyereményt

nov. 21. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!