Ezt az "emberi jogot" kérhetem a főnöktől, vagy jobb lenne másik munka után nézni?
Egy éve vagyok telefonos ügyfélszolgálatos. Ez olyan munkakör, hogy a "nyitvatartási idő"ben vonalban kell lenni. Vannak előre meghatározott szünetek, de az első és az utolsó órában nincs. Így van, hogy 1 óra 40 perc is eltelik, mire jön a szünet. Nos ez azért baj, mert én az átlagnál többször pisilek, tudom, hogy van, akinek órákig eszébe se jut, de én nem ilyen vagyok. Az elején még én is meg másik szintén új kollégáim is szóltunk, hogy mennénk mosdóba, amit vonakodva engedtek meg, szólt is az egyik felettes, hogy ideje megszoknunk, hogy csak a szünetünkben mehetünk el. Nos én végül ezt úgy oldottam meg, hogy leszoktam az ivásról és azóta folyton beteg vagyok. A kb 10 óra alatt amíg bent és úton vagyok 3 pohár vizet iszom, így a legtöbb esetben kibírom a szünetekig. Múlt héten viszont valamiért mégis eléggé pisilnem kellett. Egy felettes volt csak bent, aki éppen telefonált, nagyon benne volt a munkában. Odamentem hozzá de láttam, hogy most nem tud velem foglalkozni, jobb híján chaten kérdeztem meg tőle, hátha azt látja és tud reagálni. Nem látta. Negyed óra szenvedés után inkább kimentem előbb szünetre, mint lehetett volna, úgy, hogy közben más is szüneten volt (nem ütközhetünk).
A kérdésem az lenne, hogy van e bármi jogom arra kérni a főnököt, hogy ezentúl akkor mehessek mosdóba, amikor akarok? Mert szeretnék visszaszokni a rendes folyadék fogyasztásra, mert egyelőre megúsztam azzal, hogy folyton gyenge és beteg vagyok, könnyen kapok el vírusokat és nehezen gyógyulok, de ennél rosszabb is lehetne...
Vagy inkább ne telefonos munkát végezzek, mert nem lehet eltérni a szünet szabálytól? Az a baj, hogy kevesen vagyunk és muszáj több embernek egyszerre vonalban lenni, főleg, ha sokan várakoznak.
Kivizsgáltattam, nem találtak semmit. Vény nélküli gyógyszert javasoltak kúra szerűen.
Amúgy ezt nem gondolom, hogy a világon nincs olyan munka, ahol két óránként szünetet tartanak, megfordultam már pár irodában és lazán elkávézgatják az időt, meg mennek mosdóba, amikor akarnak, beszélgetnek a folyosón, stb. Nekem nincs is másra szükségem, csak óránként 2 percre, amíg pisilek.
"A vilagon nincs oylan munka, ahol két óránként szünetet tartanak."
Ülőmunka - vagy monitor előtt végzett munka, nem vagyok teljesen biztos - esetén minden órában 10 percre kötelező lenne felállni. Ez nem szünetnek minősül ugyan, de elvileg nem is kötelezhetne, hogy 100 percet ülj.
3
Ez esetben nem ülő munka esetén meg ülni kellene minden órában 10 percet. Ne röhögtess már.
Amúgy meg normális munka esetén nincs óránként szünet. Négy óránként van. Az irodai kávézgatás nálam nem munka.
Továbbra is az alap problémát kellene megoldani és az az, hogy nem tudod a vizeletet 2 órán át se visszatartani. Hogy mész moziba? Vagy egy hosszabb útra kocsival vagy távolsági busszal? Egy épphogy sok szobatiszta kisgyerek is kibír 2 órát. Menj tovább, menj urologushoz, nőgyógyászhoz, van valami problémád, amit még nem találtak meg
Mosdóba járás az nem szünet. Így baxott rá az Amazon is, és ezért vannak mobil WC-k építkezéseken. Az tök lényegtelen,hogy miért nem bírod ki vizelés nélkül, mert ez egy olyan információ ami csak rád és az orvosra tartozik.
Vannak munkavállalók akik a wécézéssel csalnak a munkaidővel mert fél órás extra szünetet tartanak, de ez ellen csak elbocsátással lehet tenni, semmi korlátozás nincs
Javasolni azt tudom, menj el erdészetbe vagy bármilyen mezőgazdasági munkára, ott bármikor letolhatod a bugyit egy percre.
Egyébként én sem hiszem hogy bárhol elmehetsz óránként pisiszünetet tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!