Maradjak itt dolgozni, ha a munkatársaim nem kedvelnek?
2 éve dolgozom itt fuvarszervezőként, és leépítés van a cégnél. Összesen 13 sofőr van, és ketten vagyunk diszpécserek. Kettőnkből csak az egyikünk maradhat, és a vezetőség névtelenül megszavaztatta a sofőrökkel, hogy kivel szeretnének inkább dolgozni, és az eredmény elkeserítő volt: 11-2 szavazattal alul maradtam. Csakhogy a kolléga ezután felmondott, hogy az enyém legyen a munka, mert ő úgyis jövőre külföldre megy.
Nagyon csalódott vagyok a szavazás miatt, nem gondoltam, hogy ennyire nem szeretnek velem dolgozni.
Lehet, hogy a másik kolléga már jóval régebben itt dolgozott és ezért szavaztak mellette.
Én, ha maradnék, akkor megkérdezném a sofőröket, hogy miben kéne változnom ahhoz, hogy jobban kedveljenek. Ha őszintén elmondják és úgy érzed, hogy azokban a dolgokban tudsz idomulni hozzájuk, akkor megér egy próbát.
Ahogy már előbb is írták, ez az eredmény nem feltétlenül azt jelenti, hogy nem szeretnek. Jelentheti azt is, hogy a másik kollégával gördülékenyebben mentek a dolgok. Vagy ő már régebben ott dolgozott és simán lojalitásnól szavaztak rá.
Ha már eldöntött dolog, hogy a kolléga elmegy, szerintem vesd fel a főnöknek, hogy szintén névtelenül kérdezze meg a sofőröket, miben kellene változtatnod, hogy jobban menjenek a dolgok.
Másik oldala a dolognak, hogy ezentúl kettőtök munkáját egyedül fogod végezni, nem biztos, hogy az neked olyan jó lesz. Én azt mondom, hogy pusztán csak a szavazás eredménye miatt ne mondj fel, de kezdj el nézelődni másik munka után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!