Ha volt már rossz munkahelyed, akkor milyen volt? Mi volt a rossz? Meddig bírtad?
Volt.
Árufeltöltő voltam a Pennyben. Maga volt a pokol. Volt bent 5 főnök, meg 2 dolgozó, az egyik én voltam. Mi csináltunk mindent, a főnökök csak dumáltak. Mind mást. Betanítás 0 volt. Kb semmit nem tudtam, és munkavédelmi bakancsot se kaptam, és meg is sérültem emiatt. Termesztesen jegyzőkönyvet nem vettek fel, hisz akkor kiderült volna, hogy még bakancsot is ba sztak adni. Hányinger hely volt, hányinger emberekkel. 2,5 napot bírtam ott.
Voltam gyári melót is egy fröccsöntő üzemben. Ott sem kaptunk munkavédelmi felszerelést semmit. Az ott keletkezett anyagoktól napokon belül elkezdett brutál vérezni az orrom, és az ínyem. A forró műanyagalkatrészeket elvárták, hogy egy nagyon vékony anyagkesztyűben szedjük ki, ami kb semmit nem ért. A társaság undorító volt. Azon vihogtak egésznap, hogy ki kivel ba szik, meg ki hogy szarik. Mindenkit kibeszéltek. Mindig azt szarták, aki épp nem volt ott. 3 műszak volt, az se bírtam. 3 hétig bírtam összesen.
Egy napot dolgoztam konyhán is. Volt ott egy nagyon fiatal konyhafőnök srác, aki rohadt nagyképű, és fölényeskedő volt. Mellette volt a kur vája akit kurogatott, és ők ketten dirigáltak. Szerintük semmi nem volt jó ahogy csináltam. Félóránként leordítottak valami miatt. Volt 2 vénasszony is, na azok is azt hitték, hogy ők a főnökök. Szó szerint robotmód volt megkövetelve. 2 percre tilos volt leülni. Kajálni is max munka közben lehetett. Nyilván 1 nap után mondtam, hogy na szevasztok.
Egy napot dolgoztam a Prohumannal is. Csoportvezető voltam egy szórólapos csapatnál. A csapat 100%-a leszázalékolt ember volt, és kb a 70%-a értelmi fogyatékos szinten volt. Nem lehetett ott sem enni, de a munkaidőből a kaját levonták. 8 órát írtak be a jelenlétire, de 10 órázni kellett. Hóban, fagyban, nyáron a 40 fokban kint. Mondtam is, hogy kösz nem, szevasztok.
Két napot voltam egy építkezésen. Annyi volt a feladatom 24 órában, hogy a sorompó mellett ÁLLTAM, szívtam a port, és le-fel engedtem a sorompót. Ezt szó szerint 24 órában, alvás, pihenő, minden nélkül. Wc-re is csak engedéllyel lehetett kimenni. A csapat pedig mind börtönviselt cigány volt. A munkások között pedig, akik bent dolgoztak volt mindenféle török, arab, indiai, stb. és nagyon sok börtönviselt volt. Egyik nap a rendőrség jött ki hozzánk, és elvittek egy üzbéget, akit már régen köröztek(szexuális erőszakot követett el). Éjszaka életveszély volt az egész, és egyedül voltam ott őr. Mondtam ott is, hogy kösz, nem.
Női főnökasszony, csupa nő kolléga. Állandóan ment a kavarás, a pletyka, a másik kibeszélése. Nem sokáig bírtam...
38/N
5
Megértem. Én is zömmel nők között dolgozom (férfi vagyok).
Volt.
Tipikus kulturálisan területen levő "kisvállalkozás", ami egyszemélyes / kiscsaládi vállalkozásból nőtte ki magát. Pénz ugye semmi, mert kultúrára nem nagyon volt sok pénz sosem, még a tao-megvonás előtt sem, ehhez meg hozzájött az, hogy a főnöknéni hozzáállása bizonyos dolgokhoz messze nem volt professzionális vagy en bloc normális, és sok pénzkereseti lehetőségtől azért esett el, mert partnerekkel nem viselkedett normálisan (3x beszélt meg interjút vkivel, 3x nem ment el oda, és a végén még leordította az illető fejét, hogy ne zaklassa :D, fontos Skype-megbeszélésre nem ment el, és ott puffogott, hogy "hát megérthették volna, hogy bealudtam" :D, pályázatokra későn adta le az anyagot a hivatalos határidőhöz képest, és meglepődött Pikachu-képet vágott, amikor bizonyos pályázatot ezért utasítottak el ("de hát a legtöbb pályázaton oké pár nap késés" jeligével üvöltözött az irodában). Amikor kollégákat vett fel, tök nem releváns kérdéseket tett fel állásinterjún, bizonyos dolgokat a semmiből feltételezett, aztán a felvett kollégán akarta leverni, hogy miért nem tudja azokat a dolgokat, amiket ő random feltételezett, hogy tud (pl. felvettünk egy nőt marketingre, aki írta, hogy egy ideig egy tánciskolánál dolgozott marketingesként... és ahelyett, hogy az interjún megkérdezte volna, hogy mi a jó istent csinált ott, már azonnal feltételezte, hogy hát mivel marketing, biztos keni-vágja a facebookos marketinget, amikor nem azzal foglalkozott a táncsulinál, hanem kültéri hirdetésekkel meg helyi újságokba való reklámokkal).
Én 2 évet lehúztam ott kisebb szünetekkel gyakornokként, mert kellett az egyetemhez. Mindkét évben be lett lengetve, hogy nagy eséllyel kapunk fizut... na, az első évben nem kaptunk, a második évben egy alapítvány által egy konkrét eseményre kapott pályázati pénzből lettünk kifizetve olyan összeggel egyben, ami azért az ott töltött időhöz képest szar-húgy kategória, és még én lettem ledorongolva, amiért nem tudtam vmi ismerőst bugázni vhonnan, akinek a számlájára tudom kérni a pénzt, és NEKIK KELLETT VENNI, OHMYGOD (:D).
A munka teljesen kiszámíthatatlan volt. Volt, amikor mások csesztek megcsinálni a rájuk kiszabott munkát, és mivel az én munkámhoz kellett volna az ő munkájuk, emiatt ültem és malmoztam bent, mert nem volt dolgom, még úgy sem, hogy azért minden nap megkérdeztem, hogy mit tudnék még csinálni pluszban. Máskor meg felgyülemlett a munka, és szünet nélkül ledolgoztam napi 15 órát, és nem akart hazaengedni a főnököm, pedig jeleztem, hogy el kellene érnem az utolsó buszt (aztán végül sikerült egy rokonommal hazavitetni magam, mert olyan helyen voltunk, ahol nagy ritkán jár az éjszakai busz, elég zűrös környék és taxira meg nem volt pénzem csóró egyetemistaként)... és ez úgy, hogy megbeszéltük, amikor "felvett", hogy meddig tudok maradni. De ez jellemző volt amúgy is rá, hogy sz..t bele magasról, mit ígért korábban, nemcsak velem szemben. Egy nőt úgy vett fel, hogy a nő kerek perec nagyon kulturáltan megmondta az interjún, hogy kicsi gyereke van, és neki kell elmenni érte oviba, ezért 4ig tud maradni. Erre folyamatosan bent tarttatta tovább, mert "hát más is nevelt már úgy gyereket, hogy nem ment érte". Plusz irodai közmunkában felvett emberekkel, akiket nem is ő fizetett, hanem az állam, gizdáskodott, hogy "hát ennyit meg ennyit FIZETEK ÉRTED, és te még ennyit sem tudsz"... úgy, hogy 3 ember munkáját lőcsölné vki nyakába, aki a minimálbért nem keresi meg kb.
Aztán voltak még dolgozik, amik ezt tudták tetézni:
- undorító szexizmus és sovinizmus... a fiú / férfikollégákkal mézesmázos, a jól kinézőekkel szemben kb. zaklató, a lány/nőkollégákat meg ott szívatta és ekézte a legapróbb dolgok miatt, ahogy tudta
- mindenkinek belepofázott ismeretlenül a magánéletébe (a kedvencem az volt, amikor tudta, hogy csóró egyetemista vagyok, abban az évben nem is fizetett, és kihallgatott egy beszélgetést, és lecs.ett, hogy a barátomnak a szülinapjára nehogy már Boci csokit vegyek, mert az gáz, hanem kézműves csokit adjak neki :D... párom imádta amúgy a Boci csokit, szóval...)
- folyamatosan nyafogott, hogy milyen kevés a nyugdíjuk a férjével, meg hogy egyre kevesebbszer kap ingyen szakmai jegyeket... amikor amúgy tök jól megéltek volna, ha nem szórták volna a pénzt... sztem akkor nem kellene egy embernek átkozni a kormányt meg folyamatosan nyilvánosan hangosan panaszkodni, hogy milyen szar neki, amikor folyamatosan egzotikus húsokat vásároltak a férjével, heti 3x minimum vmi luxi étteremben evett, mindenből a legdrágábbat vette meg a boltban, egzotikus gyümölcsök ládaszám, minden héten rendelt vmi lakberendezési cuccot, minden évben legalább 4 külföldi nyaralásra elment, amiből legalább 2 all inclusive tengerparti dolog volt
- gyógyszermellékhatás miatt nem azt mondta néha, amit gondolt, aztán minket b.ott le, amiért nem azt csináltuk, amit gondolt, hanem amit mondott :D ugyancsak annak a gyógyszernek a mellékhatása, hogy konkrétan kimaradt az emlékezete.
Volt egy olyan sztori, hogy voltak vendéggyakornokok nálunk, akiknek ki voplt adva, hogy nyomtassanak ki a szakmai vendégeknek névjegytáblát, és hogy az az évi mappából nyomtassák ki, mert az a friss (abban vannak az évi vendégek, meg ha vmelyik vendégnek megváltozott a munkahelye, neve stb.)... persze a 2 évvel ezelőttiből nyomtattak, és én utolsó pillanatban észrevettem, újranyomtattam, erre szépen lassan elmondtam a nap végén neki, hogy "figyi, ezek a kinyomtatott névtáblák nem frissek. Én most kinyomtattam az összesből a jó verziót, belekerültek a welcome tasikba, minden rendben van". Erre másnap üvöltve hív, hogy hogy lehetek ilyen hülye, hogy nem rakom bele a welcome táskába a névtáblákat... a rosszakat, amiket megmutattam neki, miért nem relevánsak :D
(és nem, nem túlzok, tényleg dagadó inas nyakkal üvöltözött rohadt hangosan)
- nyilvánosan baromi megalázó jelzőkkel illetett bárkit, aki szerinte egy kicsi hibát is vétett, illetve nem tudott vmit, amire neki kellett volna megtanítania (mert hát szerinte az józan paraszti ész... olyanoknak is, mint én, akik megmondtuk az elején, hogy ilyen jellegű munkakörben sosem volt tapasztalatunk... akkor miért tudnám azt, hogy pályázati elbírálásnál nem írom alá a nevemet az emailes válasznál, hanem a szervezet nevét kell odaírni :D)
- ha bármiben kijavítottuk, amit mondott, akkor "te most kioktattál engem???!!!!!"
- volt nem egy alkalom, amikor azért érkezett meg jóval később időpontra kezdődő eseményre, mert elment előtte vacsikázni, és rohadtul nem érdekelte, hogy késik, és rá várt mindenki... annyira nem volt tekintettel senkire, hogy ezt tankönyvből kellene tanítani
És a végén megsértődött, amiért az aláírt gyakorlati papír megkapása után nem akartam már vele dolgozni...főleg, hogy azt mondta, hogy "LEHET, hogy még egy KIS fizetést is kapsz". Röhej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!