Emiatt felmondhatok azonnali hatállyal?
Nem. Meg a bérpapírt el kell olvasni.
Utólag korrekcióznak. Vagy ennyire szabadulnál a helytől?
Felmondhatsz de ha akarják megfogják magyarázni.
Szabadságot kértél arra a napra, beírtad a tömbbe.
Honnan tudod, hogy a vezetőd azt a szabadság kérelmező lapot le is adta?
A hr-en valószínűleg észrevették, hogy azon a napon nem csekkoltál be, tehát nem vagy munkában- szabadság kérelmező lapot nem láttak- így beírták a fizetetlen távollétet.
Gondolom gyárban dolgozol, ott működnek így a dolgok.
Ezzel akkor tudsz mit kezdeni, ha a szabadság kérelmező tömbből (ami indigós szokott lenni) te is kapsz egy példányt. Ha a vezetőd rá bólint hogy okés engedélyezi a szabidat aláírja, és kapsz belőle teis egy másodpéldányt amin ott az aláírása.
Hogy ő az eredetivel mit csinál az az ő dolga, ilyen esetekben pedig te felmész a tiéddel és megmutatod, hogy te a tudomásukkal voltál szabin, arról te nem tehetsz, hogy ők egymást között hogyan és miként intéznek.
Egy saját példa amit javaslok mindenkinek, de leginkább gyári dolgozóknak:
Táppénz után, amikor az orvostól megkaptam a papírt első utam volt 3 példányban
lefénymásoltatni.
Egyet postán adtam fel a cég HR-nek ajánlott küldeményben.
Egy bescannelve- elektronikusan
email-ben ugyanúgy a HR email
Fiokjára.
Egyet személyesen leadva a HR-en.
És egy-általában az eredeti maradt nálam.
Mindezt azért mert eljátszották velem, hogy azért nem kaptam még egy heti táppénzt, mert állitasuk szerint nem adtam le papírt. Szerintem meg náluk elkallódott.
"Javították a hibát és hóköziben minden pénzt megkaptam."
Na ez itt a kulcsmondat, kérdező! Ha te is megkapod hóköziben, vagy legkésőbb a következő havival együtt a különbözetet, akkor OK.
Ellenben ha nem, az a munkabér ki nem fizetése, ami súlyos szerződésszegés a munkáltató részéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!