Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Emiatt felmondhatok azonnali...

Emiatt felmondhatok azonnali hatállyal?

Figyelt kérdés
Lényeg a lényeg hogy szeptember hónapra kevesebb munkabért kaptam mint ami a szerződésemben szerepel. Én ezt elsőre észre se vettem, nem olyan nagy összegről van szó (kb. 20 ezer forint). Eltelt 2 hét is a fizetés után, mire leesett valami nem stimmel. Rákérdeztem az illetékesnél hogy miért kaptam kevesebb bért, azt a választ kaptam hogy 1 napomat fizetetlen távollétnek írták be a munkaidő rögzítők. A vezetőimnek küldtek erről tájékoztatást havi záráskor hogy volt egy ilyen napom, de nekem senki nem szólt egy szót se! Azon a napon egyébként szabadságon voltam, amit ki is írtam a tömbbe és le lett adva vezetőm által. A munkaidő rögzítést napi szinten végzik, gondolom aznap nem csekkoltam, vezetőmet se tudták elérni mert nem dolgozott és beírták fizetetlen távollétnek. Később meg arra se vették a fáradságot hogy kijavítsák szabadságra, de a leginkább felháborító hogy annyit nem bírtak megkérdezni hogy "aznap hol voltál te h***egyerek"! Egyszer már előfordult hasonló eset, de abból anyagi károm nem származott, csak fél évvel később derült ki, hogy olyan napomra amikor kártyát otthon hagytam és papír alapon "csekkoltam" szabadságot írtak.
okt. 31. 17:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Máshol is ez megy, ezért néztük meg mindig alaposan párommal a papírt, mert mindig volt valami félreszámolás, írás.
okt. 31. 17:37
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Meg a bérpapírt el kell olvasni.

Utólag korrekcióznak. Vagy ennyire szabadulnál a helytől?

okt. 31. 17:45
 3/6 anonim ***** válasza:

Felmondhatsz de ha akarják megfogják magyarázni.

Szabadságot kértél arra a napra, beírtad a tömbbe.

Honnan tudod, hogy a vezetőd azt a szabadság kérelmező lapot le is adta?

A hr-en valószínűleg észrevették, hogy azon a napon nem csekkoltál be, tehát nem vagy munkában- szabadság kérelmező lapot nem láttak- így beírták a fizetetlen távollétet.

Gondolom gyárban dolgozol, ott működnek így a dolgok.

Ezzel akkor tudsz mit kezdeni, ha a szabadság kérelmező tömbből (ami indigós szokott lenni) te is kapsz egy példányt. Ha a vezetőd rá bólint hogy okés engedélyezi a szabidat aláírja, és kapsz belőle teis egy másodpéldányt amin ott az aláírása.

Hogy ő az eredetivel mit csinál az az ő dolga, ilyen esetekben pedig te felmész a tiéddel és megmutatod, hogy te a tudomásukkal voltál szabin, arról te nem tehetsz, hogy ők egymást között hogyan és miként intéznek.

Egy saját példa amit javaslok mindenkinek, de leginkább gyári dolgozóknak:

Táppénz után, amikor az orvostól megkaptam a papírt első utam volt 3 példányban

lefénymásoltatni.

Egyet postán adtam fel a cég HR-nek ajánlott küldeményben.

Egy bescannelve- elektronikusan

email-ben ugyanúgy a HR email

Fiokjára.

Egyet személyesen leadva a HR-en.

És egy-általában az eredeti maradt nálam.

Mindezt azért mert eljátszották velem, hogy azért nem kaptam még egy heti táppénzt, mert állitasuk szerint nem adtam le papírt. Szerintem meg náluk elkallódott.

nov. 1. 06:18
 4/6 A kérdező kommentje:
A szabadságos papír másolata mindig nálam marad, a csoportvezetőm alá szokta írni, eleve voltam azóta is szabin, amiket szintén kiírtunk. Nem gyárban dolgozom, nem is vagyunk sokan a csoportomban, csak pár ember, ezért is ilyen elszomorító számomra ami történt. A csoportvezetőmmel napi szinten többször is beszélek személyesen, az ő felettesével is gyakran találkozok. Egyáltalán nincs rossz viszony közöttünk, mindent meg tudtunk beszélni, oldani eddig is. Aki a munkaidő rögzítést végzi, vele keveset találkozok, de csoportvezetőmmel napi szinten beszélnek, velem is tud kommunikálni üzenetben vagy telefonon, volt már rá példa. Tehát ez keserített el, hogy több ember is tudott róla, hogy valami nem stimmel, de egy szóval nem említett volna nekem, mindenki leszarta, jól van az úgy hogy kevesebb fizetést kap. Ha egy totál "személytelen" cégnél lennék, mondjuk egy gyárban, ahol rengetegen dolgoznak és folyamatosan jönnek-mennek az emberek, meg nincs is nagyon kapcsolat az irodisták/vezetők és a munkások között, akkor nem tulajdonítanék ennek nagy jelentőséget. De így elég elgondolkodtató, több éve dolgozok itt és ennyibe nem nézik az embert...még mikor rákérdeztem, akkor is csak a terelés, hárítás ment.
nov. 1. 13:17
 5/6 anonim ***** válasza:
nekem is volt már ilyen, csodálkoztam, hogy miért nem kaptam cafetériat és kevesebb fizetést. Adminisztrátor megnézte és egy szombati áthelyezett munkanapot igazolatlanra írt be, ami egyébként kötelező szabadság volt nálunk, csak a szabispapírt nem kapta meg. Javították a hibát és hóköziben minden pénzt megkaptam. Ezután mindig átnéztem én is mindig a fizuspapírt.
nov. 1. 16:08
 6/6 anonim ***** válasza:

"Javították a hibát és hóköziben minden pénzt megkaptam."

Na ez itt a kulcsmondat, kérdező! Ha te is megkapod hóköziben, vagy legkésőbb a következő havival együtt a különbözetet, akkor OK.

Ellenben ha nem, az a munkabér ki nem fizetése, ami súlyos szerződésszegés a munkáltató részéről.

nov. 1. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!