Először is köszönöm az eddigi válaszokat mindenkinek, és felvázolom a sztorit hogy bővebb képet kapjatok róla. Szóval adott egy 50 éves koraiban járó anyjával élő kollega aki rettentő igénytelen, és büdös ez már alapból egy problémaforrása volt minden kollegának nem csak nekem, mert tényleg az a merő izzadtságszagot,szájszagot árasztja egész nap, és van hogy a cuccait kinthagyta az étkezőben, mellé sokszor a zárt irodatérben ahol egész nap vagyunk hagymát/olajos halat, és egyéb büdös kajákat evett, bár ez a kettő a legjellemzőbb. Másodrészről felesleges dolgokban tündöklik olyanokban amiben a mi munkáknak nem lenne helye, mert maximum annyit érünk el vele, hogy ránksózzák azt is közben 2-3 ember feladatát látjuk el valljuk be ez Mo-n nem ritka eset sajnos. Mellette próbál irányítani önkényesen csinál dolgokat amikhez nincs joga, vagy titokban csinálja, ha meg kiderül hogy ő az ártatlant játszik, és ha bocsánatot is kér esetleg elkezd kifogásokkal takarózni. Példának esetéért: Egyszer ő szüneten volt belepofázott rádióban az én jogkörömben amiben éppen benne voltam, és mikor visszaért leordítottam hogy rühellem ezt a viselkedést, és meg nem akarom hallani mégegyszer, hogy az én munkámba pofázik bele, mert idegessé tett alapból pedig nyugodt természetű ember vagyok, és ezekután pl csendben maradt leült, és napvégéig kitalált egy "sztorit" miért volt erre szükség, de ezt már több ízben is eljátszotta, és nem is képes igazán elismerni, ha hülyeséget csinált. Mellette figyel minket a munkában, ha például kimegyünk szünetelni, vagy valami feladatot ellátni, és megjegyzéseket tesz mit hogy kéne, de úgy hogy "egy rangba tartozunk" nem főnökünk semmi téren. Ha ignorálod folyamatosan visszakérdez, és ha nem válaszolsz megsértődik. Felesleges témákkal foglalkozik, és magyaráz róluk ami rajta kívül senkit nem érdekel, és ezt már a tudtára is adtam. Fiktív sztorikat szül arról pl hogy nem gáz 50 évesen az anyáddal élni sok ember nem is értem miért mondja ezt másoknak (egyértelműen valami önmegnyugtatást keres ezzel, és azt várja helyeseljek) magát jó fényben tűnteti fel képeket,bejegyzéseket küld a közös csoportunkba olyan feladatokról amit amúgy is mindennap megcsinál mindenki. Mindig fontoskodni akar, és keresi az olyan helyzeteket ahol az ő "fejében" menő dolgot vihet véghez, de közben mi kinevetjük a hátamögött. Erősen tikkel köhög,krákog,csulázik,cuppog ami a "tönkrement nyálkahártyája" miatt van, de persze ezt én nem hiszem el nem is cigizik mellesleg. Direktben vagy akaratlanul szivat minket pl: elállítja a klímát mire reggel jövünk, elpakol dolgokat olyan helyre ahova gondolja ő, eltesz dolgokat amiket nekünk használni kéne. Lehetetlen hülyeségeket állít pl amikor 12 fok volt szólt kollegának, hogy nézze nem-e kell lesózni az aszfaltot. Ezeken persze jót nevetünk utólag, de mégis csak szégyenletes, hogy ugyanabban a munkakörben ugyanannyi fizetésért dolgozik, mint mi magunk. Parancsolgat, és sokszor olyan munkákat akar a nyakadbaakasztani amit ő beszélt le te ott sem voltál, és ha azt mondod menjen ő akkor megsértődik. Ha valamit elmagyarázol neki, hogy miért nincs úgy, és miért kéne úgy csinálni, ha a másik x ember nem akarja magát mártírként állítja be, hogy ő csak a "közjót" szolgálja. Lehetetlen sztorikat ad elő az előző munkahelyeivel kapcsolatban, és mindenhol felajnározza magát, hogy mekkora király volt. Kiéli minden lehetőségét munkában szabadnapjain is a csoportot fürkészi ötletel okosságokat ír be amire senki nem reagál, mert nem érdekel mást csak őt. Felvág olyan dolgokkal amik alapdolgok egy ember életébe, vagy épp kellemetlen lenne számomra, ha alapból ezt elmesélném bárkinek, nem hogy felvágjak vele. Mellesleg nem csak mi a közeli kollegák, hanem a cégnél dolgozó emberek nagyrésze aki ismeri/vagy találkozott már vele egyszer is nekünk köpködi, hogy mekkora idióta, és nem mellesleg nőkkel szemben szexista, és folyamatosan arról beszél hogy hány nővel volt, és neki mekkora pélója van. Remélem egy kicsit átfogóbb képet adtam róla :D