Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tudna valamit csinálni a...

Tudna valamit csinálni a főnököm és a kollégám ha simán csak felmondanék és nem mennék többet dolgozni?

Figyelt kérdés

200ezerét vettem egy robogót egy kollégámtól, és úgy egyeztünk meg, hogy 4 hónap alatt kifizetem 50ezrenként, de a robogó már az én nevemen van. A kolléga csak úgy ment bele a részletfizetésbe, hogy a főnökkel is megbeszéltük, hogy azt a havi 50et egyenesen neki adja fizetéskor.

Nekem közben lett egy jobb munkalehetőségem, de a főnököm csak akkor hajlandó elengedni, ha kifizetem a kollégának a robógót azonnal.

okt. 14. 18:21
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ismerősök azt mondják, hogy nyugodtan felmondhatok, mert ez igazából nem számít semmilyen szerődésnek, aztán majd az új munkahelyről fizetem tovább.
okt. 14. 18:24
 2/13 anonim ***** válasza:
94%

A főnök nem tud és fog semmit csinálni, nem az ő dolga. Ha nem fizeted ki a fennmaradó vételárat, akkor a kolléga feljelent, mert szerződést szegtél és átverted.

Amúgy hogy gondoltad? Nem fizetsz és mindenki széttárja a karját, hogy akkor így járt, te meg röhöghetsz a markodba?

3/13 anonim ***** válasza:
100%

Van róla papír?

Amúgy meg szépen leteszed a kollégának a robogó árát, és mész Isten hírével.

Nem jellemes a felvetésed, amúgy.

Megmondod a kollégádnak, hogy találtál jobb helyet, ahol több a fizetésed.

Leülsz vele szépen, s írtok egy megállapodást, hogy te még tartozol X összeggel, és azt ekkor és ekkor rendezed, átutalással, hogy fix nyoma maradjon.

4/13 anonim ***** válasza:
100%
Közben egyszerre írtunk, úgyhogy nem láttam a kiegészítést. Ha szándékodban áll fizetni, akkor írjatok egy új írásbeli egyezséget, hogy a továbbiakban ilyen és ilyen módon fizeted a vételár fennmaradó részét. Minden megy tovább aszerint.
okt. 14. 18:26
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerződést kötni írásban, szóban és ráutaló magatartással lehet. Ha munkahelyváltás után is fizeted a megbeszélt részletet, nincs gond. Ha nem fizeted, beperelhetnek a szóbeli megállapodás alapján is. Csak nehezebb a bizonyítás.
okt. 14. 18:26
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Akkor talán vissza kellene lépni az egyezségtől, és a kollégának fizetni.

Nem is értem az egészet: olyan, mintha nem felnőtt emberekről lenne szó, hanem gyerekekről, akikre nem szabad pénzügyeket bízni.

okt. 14. 18:28
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Mit csinálnának? :D Megmondod a kollégának, hogy ez van, bocs, de nem fogsz miatta elszalasztani egy jobb lehetőséget. Őt majd eszi az ideg egy hónapig, hogy most jól átvered és nem fogja visszakapni a pénzét (gondolom ezért lett ez a megállapodás is, mert valamiért nem bízik benned vagy úgy általában az emberekben), de amint megkaptad az új fizetésed, fizetsz neki 50 ezret és megnyugszik. Ennyi.
okt. 14. 19:37
 8/13 A kérdező kommentje:
Félig cigány vagyok, úgyhogy már megszoktam, hogy az emberek nem bíznak bennem. Ennek ellenére becsületesnek tartom magam, és soha nem vertem át senkit. Természetesen a robogót mindenképp szándékomban áll kifizetni.
okt. 14. 19:44
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez rendben van, csak a fő kérdést úgy tetted fel, mint aki szó nélkül meg akar lépni, és tudnak-e ellene valamit csinálni. Első olvasásra így megtévesztő volt, és aszerint válaszoltak. Szükségtelen volt a cigányozást belehozni, mások sem utaltak ilyesmire.
okt. 14. 19:51
 10/13 anonim ***** válasza:
82%

Nem jobbágyrendszer van. Letöltöd a felmondási időt, és elmész.

Vagy úgy értetted, hogy felmondási idő nélkül is elengedne, ha kifizetnéd az összes tartozást?

okt. 14. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!