Tudna valamit csinálni a főnököm és a kollégám ha simán csak felmondanék és nem mennék többet dolgozni?
200ezerét vettem egy robogót egy kollégámtól, és úgy egyeztünk meg, hogy 4 hónap alatt kifizetem 50ezrenként, de a robogó már az én nevemen van. A kolléga csak úgy ment bele a részletfizetésbe, hogy a főnökkel is megbeszéltük, hogy azt a havi 50et egyenesen neki adja fizetéskor.
Nekem közben lett egy jobb munkalehetőségem, de a főnököm csak akkor hajlandó elengedni, ha kifizetem a kollégának a robógót azonnal.
A főnök nem tud és fog semmit csinálni, nem az ő dolga. Ha nem fizeted ki a fennmaradó vételárat, akkor a kolléga feljelent, mert szerződést szegtél és átverted.
Amúgy hogy gondoltad? Nem fizetsz és mindenki széttárja a karját, hogy akkor így járt, te meg röhöghetsz a markodba?
Van róla papír?
Amúgy meg szépen leteszed a kollégának a robogó árát, és mész Isten hírével.
Nem jellemes a felvetésed, amúgy.
Megmondod a kollégádnak, hogy találtál jobb helyet, ahol több a fizetésed.
Leülsz vele szépen, s írtok egy megállapodást, hogy te még tartozol X összeggel, és azt ekkor és ekkor rendezed, átutalással, hogy fix nyoma maradjon.
Akkor talán vissza kellene lépni az egyezségtől, és a kollégának fizetni.
Nem is értem az egészet: olyan, mintha nem felnőtt emberekről lenne szó, hanem gyerekekről, akikre nem szabad pénzügyeket bízni.
Nem jobbágyrendszer van. Letöltöd a felmondási időt, és elmész.
Vagy úgy értetted, hogy felmondási idő nélkül is elengedne, ha kifizetnéd az összes tartozást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!