Mit lehet tenni egy ilyen kollégàval, aki más ,,farkaval veri a csalánt"? :-)
Adott egy kolléga, aki amúgy a vezető helyettese is egyben. Az utóbbi időben többször előfordult, hogy az én ötleteimet, gondolataimat, amit korábban megosztottam vele, egy-egy értekezleten a sajátjaként adja elő.
Vagy például kért tőlem egy írásbeli anyagot, amit azután a többieknek mutogatott, hogy ő neki aranyat érő dolog van a kezében.
Amikor közöltem, hogy de hát ezt én adtam, akkor nézett rám nagy szemekkel.
Tudom én rontottam el, de azt gondoltam, hogy a jó viszony alapja, ha egymást segítjük. Viszont az a helyzet én belőle semmit sem profitálok, ő viszont mások által mondott dolgokat mond el a sajátjaként.
Ha annyira okos vagy, vagy inkább "okoskodó", akkor mért nem mész és csinálsz magadnak vállalkozást, ahol az ötleteidet tudod hasznosítani és megvalósítani saját magad és saját céged érdekében?
Na? Na igen, itt kezdődik az hogy egy munkás vagy! Aki pedig munkás, nem hiába az!
Jól tette a vezetőhelyettes! Én is így tennék.
Maradj szorgalommal a munkád iránt.
Kedves Első! Baromi igazad van, így is fogok tenni! Az az én bajom, hogy túl kedves és segítőkész voltam.
Második! Ez a cég nem vállalkozás! Aki most munkás, az viheti többre, mint a vezető helyettesem. 20 évvel idősebb és nem fejlődik. Nem vagyok okoskodó, de több végzettségem van, mint neki.
Akkor mi ez a rinyád? Ha több végzettséged van, akkor mért csinálod? Jaaa, igen - no money, mi?! Haha! Funny.
Tegyél érte, problem solved.
Más farkával verni a csalánt nem ezt jelenti. Azt arra mondják, amikor valaki más kárára követ el valamit, vagy rábíztatja egy kockázatos dologra, ami aztán balul sül el neki. Vagy ha egy főnök embertelen munkamennyiséget sóz a dolgozókra, őrá is mondhatjuk, hogy a farkukkal veri a csalánt.
Itt a kollégádnál inkább az a mondás érvényesül, hogy learatja előled a babérokat.
4-es vagyok! Le lehet pontozni, de az igazság minden szava benne található a mondatomban! Van a mondás, "az igazság fáj". Nos, ez a mondás tekintve a lepontozást, be is bizonyult!
Fájjon is! AZT KÍVÁNOM!!!
"Ez a cég nem vállalkozás! "
Akkor mégis mi a fene?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!