Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hülyének néz, amiért nem...

Hülyének néz, amiért nem tudok fejben számolni?

Figyelt kérdés

A főnököm elképesztően jól számol fejben, például századnyi pontossággal kiszámolja, hogy 6.21 liter volt az üzemanyagfogyasztásom, vagy ha példaul sok számlát kell összeadni, akkor is gyorsan végpörgeti fejben, hogy 127250ft+14300ft+68750ft+98300ft+33760ft...stb.

Vele ellentétben én, ha két 3 jegyű számot kell összeadnom akkor előveszem a számologépet, és olyankor olyan furán, szúrósan néz. Nem mond semmit, csak némán végignézi ahogy bepötyögöm a számokat.

okt. 12. 14:14
 1/9 anonim ***** válasza:
14%
Vannak erre módszerek, hogy hogyan lehet megtanulni gyorsan fejben alapműveleteket végezni. Tanuld meg, aztán nézzél rá te is szúrós szemekkel.
okt. 12. 14:18
 2/9 anonim ***** válasza:
83%
Lesz*rnám hogy néz, az a lényeg hogy pontosan ki legyen számolva. Ha meg nem tetszik neki, akkor vegyen fel egy matematikust.
okt. 12. 14:20
 3/9 anonim ***** válasza:
18%

"végpörgeti fejben, hogy 127250ft+14300ft+68750ft+98300ft+33760ft...stb."

Ezt az emberek nagy része maximum csak megbecsülni tudja. Vannak módszerek egyszerűásíteni, ahogy az első említette. Ezt biztos, hogy nem várja el.

"én, ha két 3 jegyű számot kell összeadnom akkor előveszem a számologépet"

Ez viszont konkrétan röhejes.

okt. 12. 14:24
 4/9 anonim ***** válasza:
21%

130+140+69+98+34 ezer

Tessék, ennyire egyszerű becsülni. Ezeket bárki könnyedén összeadja már. Ha pénzzel dolgozol, akkor ezt azért minimum illik tudni fejben összeszámolni. Pontos összeg az kicsit más téma.

okt. 12. 14:30
 5/9 A kérdező kommentje:

#3 "Ezt az emberek nagy része maximum csak megbecsülni tudja." - ő az utolsó forintig pontosan kiszámolja, nem csak megbecsüli. 3 hónapja dolgozom itt, azóta nem láttam tévedni.

"Ez viszont konkrétan röhejes." Na például azt, hogy 745+290 még én is kimatekozom fejben, de 378+593 már inkább bepötyögöm.

okt. 12. 14:31
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
#3 Én még a kétjegyű számoknál is, biztos ami biztos! Én tévedhetek, a számológép nem.
okt. 12. 14:31
 7/9 anonim ***** válasza:
8%

Hülyének nem maximum lustának.

Sima összeadást bárki meg tudja csinálni fejben.

okt. 12. 15:42
 8/9 anonim ***** válasza:

378+593

380+590. Ezt összeadod, mert könnyen megy. Elmaradt -2 és +3, azaz 1.

okt. 12. 16:02
 9/9 Katona Dius ***** válasza:
92%
Könyvelőként én is mindig a számológéphez nyúlok, tökmindegy hány számot kell összeadni. Nálam egyszerűen nem lehet olyan,hogy valamit rosszul számolok ki, mert annak következményei vannak. Ezért mindig számológépet használok, emiatt padig a fejben szomolós képességeim megkoptak. Engem nem érdekel,ha valaki furán néz rám emiatt. Inkább néhány fura pillantás, minthogy rosszul számoljak valamit.
okt. 12. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!