Hülyének néz, amiért nem tudok fejben számolni?
A főnököm elképesztően jól számol fejben, például századnyi pontossággal kiszámolja, hogy 6.21 liter volt az üzemanyagfogyasztásom, vagy ha példaul sok számlát kell összeadni, akkor is gyorsan végpörgeti fejben, hogy 127250ft+14300ft+68750ft+98300ft+33760ft...stb.
Vele ellentétben én, ha két 3 jegyű számot kell összeadnom akkor előveszem a számologépet, és olyankor olyan furán, szúrósan néz. Nem mond semmit, csak némán végignézi ahogy bepötyögöm a számokat.
"végpörgeti fejben, hogy 127250ft+14300ft+68750ft+98300ft+33760ft...stb."
Ezt az emberek nagy része maximum csak megbecsülni tudja. Vannak módszerek egyszerűásíteni, ahogy az első említette. Ezt biztos, hogy nem várja el.
"én, ha két 3 jegyű számot kell összeadnom akkor előveszem a számologépet"
Ez viszont konkrétan röhejes.
130+140+69+98+34 ezer
Tessék, ennyire egyszerű becsülni. Ezeket bárki könnyedén összeadja már. Ha pénzzel dolgozol, akkor ezt azért minimum illik tudni fejben összeszámolni. Pontos összeg az kicsit más téma.
#3 "Ezt az emberek nagy része maximum csak megbecsülni tudja." - ő az utolsó forintig pontosan kiszámolja, nem csak megbecsüli. 3 hónapja dolgozom itt, azóta nem láttam tévedni.
"Ez viszont konkrétan röhejes." Na például azt, hogy 745+290 még én is kimatekozom fejben, de 378+593 már inkább bepötyögöm.
Hülyének nem maximum lustának.
Sima összeadást bárki meg tudja csinálni fejben.
378+593
380+590. Ezt összeadod, mert könnyen megy. Elmaradt -2 és +3, azaz 1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!