Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szólnátok a főnökötöknek az...

Szólnátok a főnökötöknek az alábbi esetben?

Figyelt kérdés

Marketingesként dolgozom egy cégnél kb 2 éve, a főnököm a tulajdonos. A problémám az, hogy folyamatosan küldök új ötleteket, vagy hibákat, amiket javítani kellene, felteszek adott feladatokkal kapcsolatban kérdéseket, de az utóbbi egy évben szinte alig kapok választ valamire (home office).

A főnök elvárja, hogy mindent megkérdezzünk tőle, oylat is, amit már 20-szor csináltam a cégnél és mindig hibátlan volt...egyszerűen nem bízza ránk ezeket, el kell küldeni átnézésre, de arra meg nem válaszol, többszöri kérés ellenére sem. Hibákat is olyanokat jelzek, amik nem hozzám tartoznak, csak munkám során észreveszem őket, én nem tudom javítani őket, ha az illetékesnek szólok, akkor Ő is ír a főnöknek, de neki sem válaszol ezért úgy marad később meg elrontja a hibás részre épülő projecteket is.

Marketingesként folyamatosan ötleteket kellene küldenem, újítanom, de bevallom már totál motiválatlan vagyok, mert nem jön semmi visszajelzés, ráadásul sok esetben 1 évvel később megkérdik, hogy XY dolgot miért nem vezetünk be, holott én azt az ötletet már korábban elküldtem nekik, csak b*sztak válaszolni.

Amikor feladatot adnak ki, akkor van, hogy megakadok, mert mondjuk be kellene írni egy céges kártya adatait, amit én nyilván nem tudok, de nélküle nem tudok továbbmenni a projectben. Szólok neki, amjd egy hétre rá megint, majd megint, aztán hagyom a francba, de így egy csomó project meg van akadva, amire mikor kiadta azt mondta nagyon fontos...aztán szól 2 hónap múlva, hogy az hogyan áll, kész van-e már...ilyenkor sokszor már azt sem tudom hol tartottam benne. Tök bosszantó.

Nagyon demotiváló az egész így.

Szerintetek finoman lehet mondani neki, hogy értem én hogy sok a dolga és nem ér rá, de szívesen megoldom amit tudok egyedül, bízza nyugodtan rám, és elkerüljük az apróságok ellenőrzését. Emellett jelöljön már ki valakit, akivel konstruktívan tudom csinálni a munkámat, ha már Ő nem ér rá.

Vagy ez olyan, mintha lecseszném, hogy nem figyel semmire és senkire?

okt. 9. 11:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudok erre hatékony megoldást, mert a főnök egyúttal tulajdonos fejét nem tudom átváltoztatni. Ha ő nem válaszol a levelekre, akkor ezután sem fog.

Egyébként is ha így működik a cég, tartok tőle, hogy hosszú távon csődbe fog menni. Épp ezért még nyugodtan, de határozottan elkezdenék itt és most állást keresni.

okt. 9. 11:53
 2/11 A kérdező kommentje:
Egy időben próbáltam, hogy még többet dolgoztam, hátha felemel magasabb poziba és rám bízza ezeket az ügyeket, míg ő csinálja amit most is (komolyabb céges dolgokat, tárgyalásokat,stb). De igazából cska azt értem el, hogy napi 10 órákat melóztam, meg hétvégén is, és csak több minden akadt meg :D
okt. 9. 12:04
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Váltani , jobbra vagy képezni magad ha nem tudsz magánzóként önállósodni .
okt. 9. 13:31
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is home officeban dolgozom és nálunk is felmondott a marketinges pontosan ugyanezen indokok miatt. Nálunk a főnökség kontrollmániás, minden levelezés rajtuk is keresztülmegy, mindent átnéznek. Csak hogy 12 ember van a cégben, ebből kettő vezető, tehát a saját dolguk mellett még 10 másik ember emailjét és munkáját ellenőrizgetik egyhuzamban, ami nyilván azt eredményezi, hogy képtelenek haladni. Fejenként nagyjából 40-80 emailt kezelünk naponta, ezt meg kell szorozni tízzel és erre jön még a saját levelezésük. Ha a vezetőség ír egy emailt, azonnal válaszolnunk kell rá, de sokszor olyan dologgal kapcsolatban, ami már hetekkel azelőtt volt téma és néha már azt sem tudom, miről van szó, fél óra, mire felveszem a fonalat, hogy mizu.

Viszont, ha mi írunk a vezetőknek emailt, akkor az esetek 80%-ában nincs válasz, megáll a projekt. Én már néha azt csinálom, hogy mérgemben önállósítom magam és a kezembe veszem a dolgokat. Eddig még nem szóltak érte.

Mondjuk, nálunk a betanítás is ilyen volt. Odaültetett maga mellé, hogy nézzem, mit csinál, de sosem volt rám ideje, kérdezni nem tudtam, nézni meg hiába néztem, mert nagyon összetett a munkánk, rengeteg programot és táblázatot vezetünk hozzá. Egy éve vagyok itt és még mindig nem látom át a folyamatok egy részét.

Szóval a mi marketingesünk ezt unta meg és lépett le nyáron.

okt. 9. 14:04
 5/11 A kérdező kommentje:

Az a gond, hogy amúgy tök jól keresek vele és nem csesztetnek (ennyi előnye legalább van annak, hogy nem foglalkoznak velem :D), home office is kényelmes.

Sok ismerősöm azt mondja tojjam le, csináljam meg amennyire tudom, midnig írjam mailt ha elakadok, hogy utána tudjam mutatni, hogy rá várok, aztán hagyjam a dolgot rá. Csakhogy így nem szeretek dolgozni, nincs motiváció, csak a feladataim 80%-a félig befejezve, ami frusztrál.

Ma is megkérdezte, hogy egyik doksit megcsináltam-e már (1,5 hónapja küldtem el, azóta 2-szer kérdeztem sikerült-e megnéznie). Ma megnézte, visszajelzett, hogy 5 dolog hiányzik belőle...na ebből 4 benne volt, 1 nem, bár az is olyan "whatever" dolog, nem számít hogy benne van-e vagy nincs. Mindegy. Direkt írtam neki, hogy a formázást ne nézze, mert egyelőre csak a tartalom a lényeg, azt hagyja jóvá, utána formázom meg, mert ha kitörli felét, akkor az előre formázás sem ér semmit. Erre most megkérdezte miért nicns megformázva a szöveg...basszus előtte mondtam el neki :D Komolyan ez napi szinten megy.

okt. 9. 14:20
 6/11 anonim ***** válasza:

#5 Átérzem, nálunk ugyanez van. Én is csak a home office miatt vagyok még itt és mert nem csesztetnek öt percenként, van időm a házimunkára is munka közben, illetve ebédszünetben ki tudok ülni a kertbe, ha jó idő van. Nem mellékesen egész jól keresek.

Csak hogy engem is az zavar, ami téged, hogy haladnék a munkával, de nem tudok, rajtam kívülálló okok miatt. Én már azt szoktam csinálni, hogy chaten írok rá, ha valami sürgős. (van egy belső chatünk, azon nézik, hogy mindenki online van-e folyamatosan)

okt. 9. 14:38
 7/11 anonim ***** válasza:
Lemaradt, hogy a 4-es voltam. És most már a 6-os is 😀
okt. 9. 14:39
 8/11 anonim ***** válasza:
7" Az két külön villamos ....
okt. 9. 14:45
 9/11 anonim ***** válasza:
#8 Valóban 😀
okt. 9. 14:47
 10/11 anonim ***** válasza:
53%

Aranyos téma!

Kérdező nem bántás de valószínűleg még fiatal vagy és nem sajátítottad el a beletörődés mesterségét :)

Hogy mindenről tudni akar? persze, ez normális. Kapjon cc-ben mindent. Ha akarja megnézi ha nem akarja nem nézi, ha kell később meg lesz, illetve minden dolgozó jobb munkát végez ha tudja, hogy a főnök is látja. Másrészt pedig az, hogy nem reagál nem jelent semmit. Elolvasni egy levelet 10 másodperc, arra átgondolt és később vállalkató reakciót írni hosszú-hosszú percek nincs kedve/ideje.

Nem szoktatok találkozni? meetingelni? Kérjél tőle havonta vagy két havonta 20 percet, ne arra hivatkozz, hogy millió kérdésed van mert a döntésre kényszerítés legtöbbször nem játszik. Inkább azt értesd meg vele, hogy szükséged van inputokra hogyan dolgozzál még jobban.

okt. 10. 06:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!