Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi értelme van bizonyos...

Mi értelme van bizonyos cégeknél a karácsonyi csomagoknak/ajándékoknak,ha a januári fizetésnél meg levonják ? Egyáltalán hogy lehet ezt "ajándéknak" nevezni ?

Figyelt kérdés
okt. 3. 11:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A tiszaújvárosi Jabilról van szó? 😀 Gondolom többet vonnak le, mint amennyibe az ajándék került nekik.
okt. 3. 11:16
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem sok értelme van ilyeneken háborogni egy olyan világban, ahol a általánosan elfogadott karácsonyi ajándék a tömeges elbocsájtás. November közepétől futószalagon szokták az utcára szórni az embereket!

"Boldog Karácsonyt, - magyar paraszt!"

okt. 3. 11:34
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok benne biztos, hogy jogilag helyesen jár el munkaadó.

A pénzbeli juttatásokat fel kell tüntetni és adózni kell utána.

Természetbeni juttatásoknál nem hiszem.

Beszerzőként dolgoztam. Az egyik cegnél alá kellett írnom egy megállapodást, hogy 20ezer forintig elfogadhatok ajándékokat a beszállítóinktol. Azon felül jelentenem kell a fellettesemnek.

A Mikulás csomag ajándék. Hogyan vonják vagy mennyit vonnak le a fizetesből?

okt. 3. 12:39
 4/5 anonim ***** válasza:
86%
Nem vonják le. De a bérpapíron szerepeltetni kell, mivel adózni kell utána. Az együgyű dolgozók pedig ezt érzékelik levonásnak. Nálunk is voltak ilyen hülyék, akik képtelenek voltak felfogni, hogy nem kaptak volna több fizetést, ha nincs ajándék.
okt. 3. 13:12
 5/5 Kései Sirató ***** válasza:

Ez azért furcsa, mert az ajándék mellé nem szoktak blokkot, vagy számlát tenni, honnan kellene tudnod, hogy mennyi az értéke? Keresned kell a neten egy ugyanolyan terméket, hogy megnézd? Mi van, ha nincs másik olyan termék?

okt. 4. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!