Bizonyos nemzetközi cégeken belül miért olyan gyakori a
lemorzsolódás, kiszipolyozás?
Figyelt kérdés
Egy-két ilyen helyen dolgoztam eddig, de az a tapasztalatom, hogy a munkaerő kétharmada folyton vándorol. Hiába vannak jó körülmények, jó fizetés, sok a stressz, sokszor gyilkolják egymást a munkatarsak, szinte követhetetlen a változás stb.
Miért így vannak kitalálva ezek a cégek? (Régen a cégek is jobban jártak azzal a munkaerővel, aki minél tovább kitartott náluk. Az kellene legyen az érdekük , hogy megtartsák őket, nem?
De miért így vannak kitalálva ezek a cégek? Ők is kezelhetnék máshogy a munkaerőt.
szept. 4. 00:44
3/6 anonim válasza:
De minek tennék, ha van 80 másik?
szept. 4. 23:16
4/6 A kérdező kommentje:
Mert nekik is könnyebb, ha nem kell betanítani folyton. Ismerik egymást a munkatarsak, tudnak együttműködni. Tapasztaltabbá is válik a munkaerő, ami a cégnek is javára válna a munkafolyamatokban.
Szóval kicsit az az érzésem, mintha ezek a cégek is bokán rúgnak magukat, de valahol biztos megéri nekik, ha így csinálják...
szept. 5. 07:10
5/6 anonim válasza:
Van olyan cég, ahol jó kis támogatást kapnak, ha munkanélkülit alkalmaznak, vagy csökkentett munkaképességű munkavállalót. Minél több dolgozó van, annál több pénz!
szept. 5. 22:43
6/6 anonim válasza:
Én is dolgoztam egy olyan cégnél ahol skandináv munkahelyi kultúrát hirdettek,400000 nettó fizetés elérhető. Aztán kimentünk az anyacéghez ott látottak tapasztaltak alapján átverés az egész! Sokkal lazább a munka 1-emberre közel fele annyi munka jut mint itthon a fizetésekről nem is beszélve az elérhető nettó fizetést pedig a (rokonok,pajtások,vállalati szexmunkások,érik el rövid idő alatt) a többiek meg robotolnak éveken keresztül bizonyitaniuk kell! Akivel dolgoztam 15-év után kapta meg a megigért összeget!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!