Tényleg léteznek olyan munkahelyek, ahol ha születésnapod van, kötelezően elvárják, hogy bevigyél nassolni- és innivalót?
És ha nem régóta dolgozol ott, amikor a születésnapod van, még alapvetően új vagy, neadjisten próbaidős, akkor alapjában véve a befogadásod függ ettől? Hogy emberszámba fognak-e venni?
Hallottam már ilyesmire utalni valakit, akivel beszélgettem. Meg mintha itt, kommentben is találkoztam volna ilyennel.
Vannak.
De én nem dolgoznék olyan helyen, ahol az ember magánéletét be kell vinni a munkahelyre. Eleve nem csinálok nagy ügyet a születésnapomból, az meg nonszensz, hogy azért süssek aznap, mert mások "elvárják".
De nincs is ilyen gond, normális munkahelyem van.
Nekem az előző munkahelyemen így volt, de én nem úgy éreztem, hogy "elvárás", hanem hogy ez a szokás. 8-an voltunk egy telephelyen, ez 8 szülinap, 8 névnap egy évben.
Volt, aki szeretett sütni, az sokszor többféle sütit is bevitt ilyen alkalmakkor, de aki nem, az simán vitt valami bolti aprósüteményt meg üdítőt, és kész, ebéd után kitette az asztalra (általában együtt ebédelt mindenki).
De nem tudom, ezt én nem éltem meg kényszerként, jó volt együtt lenni, együtt sutizni ilyenkor, szívesen sütöttem a többieknek, persze volt, hogy egyáltalán semmi időm nem volt rá, akkor vittem bolti sütit. De elhiszem, hogy aki magának valóbb tipus, az nem érezte volna jól magát ezen a munkahelyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!