Nemrég kezdtem vasútijárműszerelőként a BKV Zrt.-nél és 6 hónap próbaidővel vettek fel. Kérdém, hogy a probaidő leteltével várható az alapfizetés emlekdése?
Igy is jobban keresek mint a jó pár +20 éve ott dolgozó.
2,ha próbaidő után "automatikusan" növekedne, akkor azt valszeg mondták volna az interjún is -énszerintem,de lehetséges,hogy tévedek
:)
szept. 28. 13:46
3/14 anonim válasza:
A legtöbb helyen igen
szept. 28. 13:47
4/14 anonim válasza:
Nem feltétlenül. Attól függ, miben állapodtatok meg.
szept. 28. 14:13
5/14 anonim válasza:
Ezeket az infókat az állásinterjún szokták elmondani, ha ott nem hangzott el és munkaszerződésedben se találsz erről pontos infót, akkor kérdezzél rá.
szept. 28. 14:47
6/14 anonim válasza:
Hacsak nincs erről külön kitétel a szerződésedben akkor nem. A próbaidő lejártával csak véglegesítenek
szept. 28. 15:00
7/14 A kérdező kommentje:
Megnéztem a szerződést én nem látok benne. De az üzemvezető említette, hogy valamely mértekben emlekedni fog (arra értette, így elmondta, hogy eleve a cégen belül a beosztások között nincsennek akkora bérlépcsők mint pl. egy múltinál)
szept. 28. 15:09
8/14 anonim válasza:
Ha nincs leírva, akkor nem valószínű.
szept. 28. 15:38
9/14 anonim válasza:
A szó elszáll...
szept. 28. 16:29
10/14 anonim válasza:
Magyarországon sajnos aza szomorú valóság, ha a próbaidő lejár és megkellene emelni a fizetésed valamennyivel, de nincsen ez sehol leírva, csak szóban hangzott el, akkor ne számítsál fizetés emelésre.
Bármit amit igért az adott cég, annak mindennek lekell hogy legyen írva a munkaszerződésedben, és így tudsz ezekre hivatkozni, hogy neked ezek járnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!