Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A Professionon a főiskola és...

A Professionon a főiskola és az egyetem megjelőlés a munka mellett ugyanazt jelenti vagy két különböző dolgot?

Figyelt kérdés
Főiskolai szint az mostanra már egyet jelent a BsC fokozattal ugyebár, az MsC pedig az egyetemi szinttel, ezért merült fel a kérdésem, hogy ha egy adott ember alapszintű diplomával (azaz régebben fősikolai szintű képzéssel) egy olyan állásra jelentkezik, ahol az egyetem szó van feltüntetve, akkor az alulképzettnek számít az állásra vagy elég kvalifikációval rendelkezik?

aug. 29. 13:45
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Manapság már nincs különbség főiskola és egyetem között. Van alap, mester és doktori képzés.
aug. 29. 14:02
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Össze vissza használják már, de igen, a régi főiskolai vegzettsegnek most az alapképzés felel meg, az egyeteminek meg a mesterképzés, de aki alapképzést végzett, az is egyetemi diplomát kap, ha egyetemre járt és nem főiskolára.

Nekem ebből volt is vitam a régi munkahelyemen a munkaügyessel (idős, nyugdíj előtt álló nő), mert szerinte nekem főiskolai diplomám volt és szakközépiskolai érettségim, hiába mondtam neki, hogy nézze meg, oda van írva, hogy tudományegyetem, nem főiskola, csak a vegzettseghez van leírva, hogy BA, ebből lehet látni, hogy alap és nem mesterképzést végeztem. Még ez a szakközépiskolai érettségi, ezzel sírba vitte, hogy az kisebb értékű, mint a gimnáziumi (ez sem igaz), és nekem olyan van, mert az iskola neve xy középiskola, az pedig szakközépiskolát jelent. Mondom nem, hát a gimnázium is középiskola, ez gyujtonev, de nem akarta felfogni.

aug. 29. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!