A Professionon a főiskola és az egyetem megjelőlés a munka mellett ugyanazt jelenti vagy két különböző dolgot?
Össze vissza használják már, de igen, a régi főiskolai vegzettsegnek most az alapképzés felel meg, az egyeteminek meg a mesterképzés, de aki alapképzést végzett, az is egyetemi diplomát kap, ha egyetemre járt és nem főiskolára.
Nekem ebből volt is vitam a régi munkahelyemen a munkaügyessel (idős, nyugdíj előtt álló nő), mert szerinte nekem főiskolai diplomám volt és szakközépiskolai érettségim, hiába mondtam neki, hogy nézze meg, oda van írva, hogy tudományegyetem, nem főiskola, csak a vegzettseghez van leírva, hogy BA, ebből lehet látni, hogy alap és nem mesterképzést végeztem. Még ez a szakközépiskolai érettségi, ezzel sírba vitte, hogy az kisebb értékű, mint a gimnáziumi (ez sem igaz), és nekem olyan van, mert az iskola neve xy középiskola, az pedig szakközépiskolát jelent. Mondom nem, hát a gimnázium is középiskola, ez gyujtonev, de nem akarta felfogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!