Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hallgassak a pályaorientációs...

Hallgassak a pályaorientációs szakemberre?

Figyelt kérdés

Összesen volt vele 10 alkalmam, de úgy érzem teljesen felesleges volt, mert mintha fogalma sem lenne a való világról. Egy teljesen ingyenes, autistáknak és egyéb mentális zavarral küzdő embereknek fenntartott pályaorientációs tanácsadás.

Kiderült az alkalmak során, hogy 24 évesen teljesen alkalmatlan vagyok bárminemű alkalmazotti munkához és mindenféleképpen vállalkoznom kéne. Még úgy is vállalkozásra buzdít, hogy az égvilágon semmihez sem értek.

Arra buzdított, hogy legyek egyéni vállalkozó videóvágó és képszerkesztő. Viszont én azt tapasztaltam, hogy erre valamiért nincs igény a piacon. Senki nem keres se videóvágót, se képszerkesztőt.

Szeretem amúgy csinálni hobbi szinten, 10 éve sikertelenül csinálom is, de nem igazán van hozzá érzékem. Se tehetségem, se arcom nincs hozzá, csak egy káros szenvedélyem, lényegében "elsüllyedt költségek tévedése" szindrómám van. Környezetem szerint inkább abba kéne hagynom már 10 év sikertelenség után, de a pályaorientációs szakember szerint ez az egyetlen munka, ahol meg tudnék maradni..

Na ilyenkor ti mit mondtok?

aug. 28. 17:03
 1/4 anonim ***** válasza:
61%

A mai világban már több lábon kell állni.

Ezt is azt is kitanulni csinálni. Plane amig fiatal vagy es beelugorhatsz mindenbe pl.ejszakai meloba is kulfold is mellette nyomhatsz vmi szellemit is.

Aztán majd kiforrja magát kesobb hol es miben találod meg igazán a számitásaidat.

Alap hogy tobb teruleten ki kell magunkat próbálni mert ez is kell az önismerethez.

Ha értékeyitésben agyalsz akkor arrol is tanulhatnál mivek még a sz.rt is el lehet amugy adni HA értesz az értékesitéshez marketinghez meg pozitiv is vagy célt nézel.

aug. 28. 17:14
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Amugy bárki akár pályaorientácios vagy akármilyen tanácsado vagy pszichologus nem mondhatja meg mit csinalj mit nem csak a gondolkodasban segithet hogy te magad találd meg ami szamodra legjobb.
aug. 28. 17:16
 3/4 anonim ***** válasza:
46%
Ja a lepontozok szerint nehogy több lábon állj nehogy tobbmindent próbálj ki. Isten mentsen ettol.
aug. 28. 18:03
 4/4 gungasam ***** válasza:
Mindenképpen kitanulhatnál még néhány szakmát , mielőtt keresztet vetsz magadra! Például betanított bádogosként vagy ácsként a szabadban dolgozhatnál, esetleg földmérő segédként kezdhetnél és később levizsgázva hiteles földmérőként szintén nagyon jó szakmában lennél. Ezek az említett szakmák egyébként egyéni vállalkozáshoz is megfelelő alapot nyújtanak..
szept. 28. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!