Felnőttként résztvettél pályaorientációs felmérésben?
Pszichológusként váltottam pályát, szóval ironikusan inkább összeszedtem magamnak az infókat és levezényeltem magamnak a témát. :D Egyébként van egy csomó személyiségteszt és kompetenciateszt, érdemes ezeket alapulvenni. Voltam még gimnazistaként tanácsadónál, ő is hasonlókat töltetett velem (korosztályhoz illően) és a teljes szakmai és egyetemi képzési adatbázist átnyálazta nekem. Más kérdés, hogy akkoriban túl makacs voltam észrevenni, hogy nem szeretnék közvetlenül emberekkel dolgozni, hiába tudnék egyébként megküzdeni a szak követelményeivel.
Ha mindenképp szakembert akarsz keresni, arra is van mód szerintem felnőttként, de rengeteg anyag áll rendelkezésre, aminek a segítségével nagyobb önismeretet tudsz szerezni és jobb rálátást az összes magyar (esetleg külföldi) képzésre, amiből választhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!