Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Melyik diplomákra mondják...

Melyik diplomákra mondják azt, hogy "büfészakos"?

Figyelt kérdés
Sokszor hallottam már a melóhelyen is, hogy a HR-eseknek büfészakos diplomáik vannak, de itt az oldalon is hallottam már párszor. Melyek ezek a végzettségek?
aug. 25. 17:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
59%
Művelődésszervező
aug. 25. 17:52
 2/12 anonim ***** válasza:
82%
Bölcsészet(filozófia), Média, Andragógia stb.
aug. 25. 18:22
 3/12 anonim ***** válasza:
81%
Mérnöki
aug. 25. 18:57
 4/12 anonim ***** válasza:
93%
A primitívebbek kb mindenre, ami egy bölcsészettudományi karon előfordul, talán kivétel ezalól a legtöbb tanári szak, meg a pszichológia, de van aki szemében az se.
aug. 25. 19:36
 5/12 anonim ***** válasza:
11%

A bölcsészekre ezt mondják, és nem véletlenül.

Ezek a karok azon kívül, hogy a lexikális tudást gyarapítják nem hoznak pénzt a konyhára.

Lehet valaki történész, de feltételezem, nem fog jól keresni vele, szal mehet a mekibe, büfébe dolgozni.

Kivéve akkor, ha pl. Bart D. Ehrman tekintélyével rendelkezik az illető. :)))

Csakhogy Ehrman-nak nagyon jó markeringje lett, hogy újszövetségi professszorból agnosztikus ateista lett, aki a kereszténység hitelességét támadja.

Ha ő ír egy történelmi könyvet, pl. ezt:

[link]

akkor rá kíváncsiak az emberek.

Nos, egy átlagos történész, vajon érdekli annyira az embereket, mint Ehrman? :)

Nem hiszem. Érdeklődés nélkül meg senki sem kíváncsi rá.

Na, ezért büfészak.

aug. 25. 20:21
 6/12 anonim ***** válasza:
79%
Szociális terület.
aug. 25. 21:23
 7/12 anonim ***** válasza:
82%
Ezt azok mondják, akik soha nem végeztek el semmilyen szakot és buták. Szociális terület? Én most járok szocialpedagogiara.. Tény ég baromi könnyű.. És végülis csak gyermekvedelemben dolgozok jelenleg is, tök felesleges munka és iskola. Mond ezt azoknak a gyerekeknek akiknek segítek nem prostitualodni és nem éhen halni. Mond nekik ezt.
aug. 25. 21:27
 8/12 anonim ***** válasza:
33%
Általába azokra ahol kevés a várható fizetés.
aug. 26. 01:34
 9/12 anonim ***** válasza:
33%

8 -as!

Hogy kinek mi a kevés, az relatív.

Sehol sem fizetnek meg, ilyen szempontból, max, ha drogdíler lennél..... ott viszont meg adott esetben kinyírhatnak, így nem biztos, hogy megéri hosszútávon.

A büfészak, az a kb. semmilyen tudást nem adó szak...lenne.

De ilyen azért nincs, mert ez gyakorlatilag értelmezhetetlen.

Minden felsőoktatási intézmény ad valamilyen elméleti tudást.

Rajtad áll, hogy azt, hogyan tudod hasznosítani, és itt lenne a legnagyobb hiba a felsőfokú képzésben.

Pontosan azt nem tanítják meg neked, amit a legjobban kéne: hogy kell magad eladnod a munkaerőpiacon.

Innentől kezdve még a legpiacképesebb diplomával is mehetsz a mekibe sült krumplit árulni a megélhetésért, ha ez nem megy.

Mert minden diploma - még a legértéktelenebbnek is tartott - jó valamire, hiszen az az adott tudományterületre jelent egy speciális ismeretanyagot, és ezt más képzésben nem tanulod meg.

A hasznosítása viszont már egy más kérdés. Ahhoz a diplomára vonatkozó tudományterületen kell(ene) letenni valamit az asztalra, már az egyetemi évek alatt pl. szakcikkeket írogatni, gyakornokként dolgozni..

Én sem azért talátam állást a jogi diplommámmal, mert elvégeztem az egyetemet (mint, ahogy rajtam kívül sok ezer más társam is), hanem, mert már egyetemi éveim alatt gyakornok voltam egy jogi cégnél, így kiemlekedtem egy kicsit a többi végzett jogász közül.

Akinél ilyen nem volt, az elmehetett BKK ellenőrnek a jogi diplomájával.

Szóval ez a "büfészak" dolog, igazából csak azon múlik, hogy mennyire jársz utánna a diplomád adta lehetőségeknek és mennyire teszel értük.

aug. 26. 07:18
 10/12 anonim ***** válasza:
34%

Miért menne büfébe egy múzeum helyett?

#kérdező

Sokan minden bölcsésztud. szakra, mert lila fngjuk sincs róla, hogy melyik miről szól, de okosabbnak érzik magukat, ha degradálják mások végzettségét.

aug. 26. 09:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!