Melyik diplomákra mondják azt, hogy "büfészakos"?
A bölcsészekre ezt mondják, és nem véletlenül.
Ezek a karok azon kívül, hogy a lexikális tudást gyarapítják nem hoznak pénzt a konyhára.
Lehet valaki történész, de feltételezem, nem fog jól keresni vele, szal mehet a mekibe, büfébe dolgozni.
Kivéve akkor, ha pl. Bart D. Ehrman tekintélyével rendelkezik az illető. :)))
Csakhogy Ehrman-nak nagyon jó markeringje lett, hogy újszövetségi professszorból agnosztikus ateista lett, aki a kereszténység hitelességét támadja.
Ha ő ír egy történelmi könyvet, pl. ezt:
akkor rá kíváncsiak az emberek.
Nos, egy átlagos történész, vajon érdekli annyira az embereket, mint Ehrman? :)
Nem hiszem. Érdeklődés nélkül meg senki sem kíváncsi rá.
Na, ezért büfészak.
8 -as!
Hogy kinek mi a kevés, az relatív.
Sehol sem fizetnek meg, ilyen szempontból, max, ha drogdíler lennél..... ott viszont meg adott esetben kinyírhatnak, így nem biztos, hogy megéri hosszútávon.
A büfészak, az a kb. semmilyen tudást nem adó szak...lenne.
De ilyen azért nincs, mert ez gyakorlatilag értelmezhetetlen.
Minden felsőoktatási intézmény ad valamilyen elméleti tudást.
Rajtad áll, hogy azt, hogyan tudod hasznosítani, és itt lenne a legnagyobb hiba a felsőfokú képzésben.
Pontosan azt nem tanítják meg neked, amit a legjobban kéne: hogy kell magad eladnod a munkaerőpiacon.
Innentől kezdve még a legpiacképesebb diplomával is mehetsz a mekibe sült krumplit árulni a megélhetésért, ha ez nem megy.
Mert minden diploma - még a legértéktelenebbnek is tartott - jó valamire, hiszen az az adott tudományterületre jelent egy speciális ismeretanyagot, és ezt más képzésben nem tanulod meg.
A hasznosítása viszont már egy más kérdés. Ahhoz a diplomára vonatkozó tudományterületen kell(ene) letenni valamit az asztalra, már az egyetemi évek alatt pl. szakcikkeket írogatni, gyakornokként dolgozni..
Én sem azért talátam állást a jogi diplommámmal, mert elvégeztem az egyetemet (mint, ahogy rajtam kívül sok ezer más társam is), hanem, mert már egyetemi éveim alatt gyakornok voltam egy jogi cégnél, így kiemlekedtem egy kicsit a többi végzett jogász közül.
Akinél ilyen nem volt, az elmehetett BKK ellenőrnek a jogi diplomájával.
Szóval ez a "büfészak" dolog, igazából csak azon múlik, hogy mennyire jársz utánna a diplomád adta lehetőségeknek és mennyire teszel értük.
Miért menne büfébe egy múzeum helyett?
#kérdező
Sokan minden bölcsésztud. szakra, mert lila fngjuk sincs róla, hogy melyik miről szól, de okosabbnak érzik magukat, ha degradálják mások végzettségét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!