Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Gazdálkodás és menedzsment...

Gazdálkodás és menedzsment diplomával milyen home office munkák jöhetnek szóba?

Figyelt kérdés
Ahol legalább heti 2-3 ho van, de az se baj ha 4-5, milyen pozikat tudnék megpályázni?

aug. 23. 08:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Ti amúgy mit gondoltok, ha home office-ban mindenki csak lóg, akkor a munka elvégzi magát? :D Ugyanannyi feladatot adnak ki, mint egy irodában, ha egész nap kóricál az ember és szarik a melóra, az hamar látszani fog, mert nem lesz kész semmi. Ha meg nem töltik ki a feladatok a munkaidőt, akkor az irodában se töltenék ki.

Btw, életemben nem lógtam még annyit, mint az utolsó bejárós munkahelyemen. Amit ők sok munkának neveztek, azt nagyon max napi 3 órában megcsináltam, aztán gyakoriztam, meg online játékokban döntögettem a rekordjaimat. Ha ez home officeban történik, annyi lett volna a különbség, hogy játék helyett berakom a mosást, felporszívózok, megfőzöm a vacsit. Munka szempontjából teljesen mindegy.

aug. 23. 10:27
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

HO-ban nem végeznek hatékonyan munkát. 30-50%-os hatásfokkal működnek, ahogy te magad is, kedves 11, az utolsó munkahelyen.

3/8=0,375>>> 37,5%-os hatásfokkal dolgoztál. Sokkal többet és hatékonyabban tudtál volna megoldani, de megelégedtél.

Na ugyanez a helyzet HO esetben is. Megelégednek a szükséges minimummal, nem törik magukat. Miért? Mert ez az értékrend.

A modern generáció emberének 3 dolog kell: pénz, szex, komfort.

A HO ebből 2-t megad.

aug. 23. 10:33
 13/18 anonim ***** válasza:

12: afölött az apróság fölött gondolom elsiklottál, hogy az egy BEJÁRÓS munkahely volt. Persze kérhettem volna több munkát, de miért tettem volna? A többiek is csak ennyi feladatot kaptak, plusz pénz nem járt a plusz feladatokért. Miért is dolgozzak én ugyanannyi pénzért többet, mint a többiek?

Most amúgy full home office-ban vagyok évek óta, sokkal többet dolgozom, mint az említett helyen. Egyszerűen azért, mert értelmesen felmérik, hogy valójában mennyi feladat fér bele a munkaidőbe, és kitöltik. Nincs nagyon lehetőség lógni, mert akkor nem készülnek el a feladatok, így dolgozom akkor is, ha nem ül senki korbáccsal a nyakamban. Rz ilyen egyszerű, ha értelmes amunkáltató.

aug. 23. 10:38
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

en nem azt mondtam home officeban nem vegez senki munkat es szarik a wcbe egesz nap aztan mehet aranyer kenocsert. hanem hogy nem ugy teljesitenek mint kene mondjuk mintha bent lennenek. ha gond lenne a 30 alkalmazott kozott egy multinal mondjuk egy csapatban, es a projektvezetonek gondja van az egyik alkalmazottal rogton odamegy es elbeszelget vele.

Ehelyett az van, hogy felhivja homeoffice, meg kell csorgeni, lehet fel sem veszi mert tenyleg elment wc-re, lehet eszre sem vette, hogy hivta a boss, aztan csinalja a munkat meg a masik laptopon picimicit netezget amennyire van ido ami eleg keves de jo neki mert talal egy jo rucit mondjuk es megrendeli 1 perc alatt. Ami most osszeadodik embertol fuggoen. es massal is foglalkozik nem csak ezzel. ismeroseim es csaladtagok is ugyanezt csinaljak, kevesebb erovel dolgoznak. Ha bent lennenek, akkor a boss-nak nem kene 3x hivnia hogy vegye mar fel a teams-et, mert megint elment valahova es nem hallja. Melohelyen ha bent van az alkalmazott azonnal odamegy nincs csorgetes, vagy van de azonnal. Nem hatekony a home office, de ezt mindenki tudja, csak el van hallgatva a melosok altal, mert akkor korabban kell kelni, kajat kell csinalni, tobbet kell foglalkozni a munkaval meg fegyelem van es kevesebbet kell dolgozni egy nap, majd bepotolod 1 honap mulva, de valamikor idore kene megcsinalni a dolgot nem lehet bepotolni, es ezert is fontos a fegyelem, ellenorzes, nem ellenorzes ugy hogy fejed folott all, hanem kovetni a projectet real-time. Igen lustizobb a home office, ne tagadjuk mar ez unalmas. Azt se tagadjuk, hogy kenyelmesebb es nem kell annyira odafigyelni, mert nem kovetelik meg, igy pocsekabb munkat is lehet vegezni, hibak, figyelem eltereles, mert az otthoni kornyezet mas mint a munkahelyi, ezt is tudjuk. Ne jatsszuk mar a hulyet... Nem hiaba megy be jo par ember inkabb mint home office.

aug. 24. 10:16
 15/18 anonim ***** válasza:

Hogy lehetne már egy hónap múlva pótolni vagy rosszabb minőségű munkát végezni? Hát azt ugyanúgy látja a felettes, ugyanúgy elküldenek, ha folyamatosan ezt tapasztalják, mint egy irodában. Ahogy akkor is, ha rendszeresen nem tudnak elérni munkaidőben. Amiket leírsz, az mind ellenőrizhető és megkövetelhető home officeban is, és egy kompetens vezető meg is követeli. Jól néznénk ki, ha akkor veszem fel a telefont, amikor kedvem van, meg egy hónap múlva csinálnám meg a hétre esedékes feladatokat és tele lennék hibával. Rég elküldtek volna.

Mellesleg rucit rendelni az irodában is ugyanúgy lehet, ott is ugyanúgy megtartják a dolgozók ezeket az üresjáratokat, csak ott közben úgy tesznek, mintha dolgoznának, hogy a kontrollmániás főnök azt higgye, hogy mindenki vért izzad.

Ellenben ja, aludhatok tovább, nem kell reggel készülődni, nem megy el egy csomó idő utazással, kajakészítéssel, szóval esetleg élni is van időm munka után, nem rohanok állandóan. Tényleg borzalmas, tiltsuk be.

aug. 24. 10:47
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
mar egyre tobb munkahely mondja hogy nincs home office, vajon miert.
aug. 24. 14:23
 17/18 A kérdező kommentje:
SSC-hez hol keressek munkát? Simán professionon, miből látom melyik SSC hirdetés ?
aug. 25. 20:42
 18/18 anonim ***** válasza:
#17: Profession. Nem mindig egyértelmű, de ha azt írja a cég névben valahol, hogy "Shared Service Center", akkor biztos, hogy SSC-s pozícióról van szó.
aug. 26. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!