Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mekisek, és akik ott dolgoztak...

Mekisek, és akik ott dolgoztak! Hogyan élitek/éltétek meg? A beosztás kérelmeteket mennyire veszik/vették figyelembe? Mennyire jellemző az egyenesség? Aki ment, mire váltott?

Figyelt kérdés

Nem írom, hol vagyok, de már viszonylag hosszabb idő után nehezen viselem az ottlétet. Próbáltam jófej lenni és segíteni a nyugalomért a beo kérelmezést, együttműködni, de még így is, hogy direkt egy vasárnapot leszámítva hétvégékre írom magam, hogy tessék, x poziba legyen ember, mert nem pottyantottam gyereket és hétvégén nem dolgoznak, de ez már sok. Az is, hogy kedvükre átírják csak úgy a beosztást. Olyan szépen elterveztem, hogy na, akkor leszek szabadnapos, erre magasról tojnak rá rengetegszer, és ha odamegyek, hogy előre jeleztem, aznapra programom van, akkor annyit kapok válaszul, hogy próbáljak cserélni valakivel. Attól is falra mászok, hogy azért vállaltam el valamit, mert úgy volt, miután meglesz, magasabb lesz a fizetésem. Meglett, a fizetésem, azaz az órabérem hónapok óta ugyanaz, mindig ugyanazt mondja az étteremvezető, ráadásul nem tőlük, hanem egy központi irodában dolgozótól tudtam meg, hogy kihagyták, ha vállalom, aláírom és elvégzem, kilenc hónapig nem mondhatok fel, különben adósuk vagyok fél havi fizetésemnek megfelelő összeggel.

Mindenhol ugyanez megy, vagy én kerültem **ar helyre? Mindamellett, hogy még kénytelen vagyok hónapokat kibírni, szerintem most mutatta ki az étteremvezető a foga fehérjét, mert ha menni akarnék, az nekem egyenlő lenne azzal, hogy éhen döglenék a fizum felével, a csekkeket meg nem vagyok hajlandó nem befizetni, és így bátran lehet velem büdös bunkó.

aug. 22. 11:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Amikor én voltam suli mellett legközelebbibe jelentkeztem.

Beosztás totál káosz.

Folyton fedeztük egymást, aki be lett oszta és órára kellett mennie hagytuk hogy lelépjen azt nem kötöttük főnök orrára.

3 év alatt volt 20+ különböző főnök, volt aki rendes volt, volt aki wc re sem akart kiengedni.

Hitegetéseknek és ígéreteknek sose higyj csak abban ami le van írva és szignóval/pecséttel hitelesítve.

Az teljesen mindegy mit hallasz, ott is az a mérvadó ami a szerződésedben van.

Végeztem sulival aztán mentem a gyárba méregetni.

aug. 22. 12:04
 2/4 anonim ***** válasza:
77%

"egy központi irodában dolgozótól tudtam meg, hogy kihagyták, ha vállalom, aláírom és elvégzem, kilenc hónapig nem mondhatok fel, különben adósuk vagyok fél havi fizetésemnek megfelelő összeggel."

Aláírtál ilyesmit? Mert ha nem, akkor ez úgy baromság, ahogy van.

Remélhetőleg elolvastad, hogy mit írsz alá!

aug. 22. 12:05
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem így van mindenhol. Egy barátnőm Mekiben dolgozik. Náluk megpróbálják mindenki kérését figyelembe venni. Ha hirtelen kell egy nap, akkor cserélnek egymással, segítik egymást. És nincs olyan, hogy x csak hét közben dolgozik, a többiek meg mindig hétvégén is.

Az előző helyén még jobb volt, mert ott többen voltak és nagyobb volt a mozgástér a beosztásban. Most kevesen vannak, így többször kell pl. éjszakai műszakban lenni mindenkinek.

aug. 22. 12:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Beosztással csiki-csukiztak nálunk is olyan szinten hogy le se tudom írni anélkül hogy fel ne idegesítsem magam közel 10 évvel miután otthagytam. Volt olyan hogy mondjuk szerda-csüt-péntek szabad volt. De csütörtökön reggel csörgött a telefon hogy hol vagyok. Mondom szabadságon. Erre azt mondták hogy nem vagyok szabin mert szerdán ők ezt megváltoztatták és hogy miért nem néztem a faliújságot. Mondtam hogy legközelebb legyenek már kedvesek megírni, mert nem fogok minden reggel bemenni szabadnapomon hátha mókoltak a beosztással. Erre azt mondták hogy nem kifogásokat kell keresni.

Kollégát felrángatták nyaralásából balatonról budapestre.

Tini voltam, örültem hogy van munkám. De ha visszamehetnék az időben...

Másik étteremben dolgozó volt osztálytársaim szerették. Ők emberségesebb főnököket kaptak ki. Aki minket vezetett az embertelen volt. Mondjuk a legtöbb munkahely ilyen, hogy vezetőségen sok minden múlik.

aug. 22. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!