Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Felmondanátok, ha úgy akarnána...

Felmondanátok, ha úgy akarnának előléptetni, hogy a jelenlegi munkátokról sincs fogalmatok néha?

Figyelt kérdés

Nem szeretem a munkámat, egyetem mellett kezdtem el, hogy legyen “saját pénzem”, ne csak az, amit szüleimtől, barátomtól kapok.

Emiatt túl komolyan sem vettem, úgy voltam vele, hogy emberélet rajtam nem múlik.

Már 1 éve itt vagyok, az értékeléseim pozitívak. Ami annak köszönhető, hogy ügyfelekkel ritkán kerülök bármiféle összetűzésbe, mert mindig a nekik tetsző választ adom, mindenre. Még akkor is, ha tudom, hogy nem úgy van, de csak helyeselek. Vagy van olyan folyamat, amit a mai napig nem tudok, fogalmam sincs, hogy kell, de ha azzal kapcsolatban kell valamit elintézni, megcsinálni, szimplán közlöm, hogy kész is van, miközben még csak a programot sem nyitottam meg hozzá.

Viszont most ősztől szeretnék, hogy csoportirányító legyek, szerintük nagyon illenék a pozícióra. Emelést jelentene a fizetésemben is, a munkaköröm is változna. Úgymond “kisfőnök” lennék, aki felügyeli a többieket, ellenőrzi a munkájukat, tartja a kapcsolatot a felsőbb vezetéssel.

Egyrészt örülnék, mert bármennyire nem szorulok rá ténylegesen a pénzre és nem kenyérre kell, mindenki ebből él. Az új munkakörben is lennének érdekességek, de nem tudom, mennyire lennék kész arra, hogy mások munkája függjön tőlem, másokat ellenőrizzek, mikor sokszor én magam sem tudom, épp merre vagyok arccal, mit csinálok.

Kérdeztem a főnökömtől, hogy lenne-e következménye, ha nem vállalnám, ő annyit mondott, hogy nem hiszi, hogy a vezetőség jó néven venné, gondoljam át…

Kérdésem, ilyen esetben felmondanátok a helyemben? Párom szerint ne, éljek a lehetőséggel, próbáljam ki, aztán ha nem megy/nem tetszik, hagyjam ott. Szüleim szerint inkább foglalkozzak az egyetemmel, ne az utolsó évemben vállaljam ezt, nem kell egy plusz felelősség a nyakamba.

aug. 20. 22:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
10, de hát ennek mi az oka?
aug. 21. 11:05
 12/13 anonim ***** válasza:

Én voltam ilyen helyzetben, csak friss diplomásként. Pénzügyi csoport, és kb. fél év után csoportvezetőt akart belőlem csinálni a főnökség.

Nem vállaltam (pont azért, mert még én is csak tanultam a dolgokat a cégnél), jó nagy haragot váltottam ki, először szépen fűztek (igazgatónő és a főkönyvelőnő karöltve), aztán modort váltott az igazgatónő, és mondta, hogy akkor elküldenek. Mondtam, hogy ha így gondolják, akkor tegyék. Hát nem volt kellemes addig a pár hétig még nekik dolgozni.

Kérdező, szerintem akkor vállald, ha érzel magadban energiát, jól mondta itt valaki. Amúgy annyi időt nem tudsz nyerni esetleg, hogy a diplomáig napolják el az előléptetésedet?

aug. 21. 13:51
 13/13 anonim ***** válasza:

"szimplán közlöm, hogy kész is van, miközben még csak a programot sem nyitottam meg hozzá."

És ezt senki nem vette észre? Ez hogy lehet :D Ez kb olyan, mintha a BKV buszsofőr gondolna egyet és nem indítaná el a 9-es buszt, csak beírná a Futárba, hogy teljesítve és ha kérdezi a forgalmista, hogy éppen hol van, bemondja, hogy éppen állok a lámpánál a nyugatinál a lámpánál, miközben a végállomás közeli kávézóban netezik és bízna abban, hogy magukban anyáznak az utasok és nem telefonál be senki, hogy miért nem jön a busz :) (a futár előtti időben még talán meg is lehetett csinálni :) )

aug. 22. 13:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!