Egy megyeszékhelyen dolgozó tűzoltó milyen sűrűn találkozik halálos balesetekkel?
Jó a feltett kérdés, könnyű választ nem is lehet adni rá...
Nem mindegy hogy melyik városról van szó. Például Szekszárd is annak számít meg Debrecen is de káresetek számában mégis nagy a különbség.
Az is sokat számít hogy mekkora az átmenőforgalom az adott tűzoltóság működési területén. Forgalmas főutak vagy egyes autópálya szakaszok mentén megint csak nagyobb az előfordulási valószínűség (ilyenek például: M1,M7,M0,M4,51-es főút stb).
Azonban az autók és az úthálózatok is egyre biztonságosabbak, a halálos balesetek száma jóval kevesebb már mint mondjuk 15 évvel ezelőtt, jellemzőbben ha van sérülés könnyebb vagy "enyhébben" súlyos kimenetellel szoktak végződni.
Akkor még benne van a "random" faktor is. Más csoport van épp szolgálatba, szabadságon vagy, másik autóra vagy beosztva aznap stb.
Én egy forgalmasabb Pest közeli tűzoltóságon dolgozok olyan átlag 2-3 alkalom jut egy évre. Egy "erősebb" megyeszékhelyen legyen mondjuk ennek a duplája maximum háromszorosa...
Igen ez így van, én csak a közlekedési részről írtam.
Az egyéb dolgok (pl: vonatgázolás, bármilyen munkahelyi baleset, mélyből mentés, stb) megint + rész. Ha ezeket is hozzászámolom az átlaghoz (ajtónyitások kivételével) akkor mondjuk még 1x olyan 2-3 alkalom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!