Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit lehet ilyen helyzetben tenni?

Mit lehet ilyen helyzetben tenni?

Figyelt kérdés

Adott egy kolléga.

Minden kezdőnek hiánya volt másnapra a kasszában, miután ő váltott.

Nincsen kamerafelvétel.

Pénztárnapló van, és címletezés a naplóban papír alapon.

Nincsen bizonyítékunk, hogy megvolt a pénz.

Többen kifizettük neki a pénzt.

Az ő szava áll szemben a miénkkel. Régóta ott dolgozik.

Én szóltam az igazgatónak.

Nem hittek nekem.

A többiek nem. Féltették állásukat.

Egyikük felmondott.

aug. 1. 11:16
 1/10 A kérdező kommentje:

Szóval este megvolt a pénz. Másnapra nem.

Nem fért hozzá más.

Szenvedélybeteg az illető.

aug. 1. 11:19
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet csak én nem értem, de a kezelőjén kívül ki és mikor férhet hozzá a pénzhez?
aug. 1. 11:31
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem kell lopni.
aug. 1. 12:50
 4/10 A kérdező kommentje:

Pont az a lényeg, hogy ez a nő lop!

Eljutott odáig, hogy nincs pénze, szerez!

Mert a szenvedélye nagy úr! Nem tudjuk bizonyítani...

aug. 1. 13:42
 5/10 anonim ***** válasza:
Hogyan férhet hozzá a pénzhez?
aug. 1. 13:44
 6/10 A kérdező kommentje:
Reggel amikor levált, kasszáról van szó, elvesz a váltópénzből. És az állítja az előző hiányosan hagyta ott. Szóval rákeni az előzőre.
aug. 1. 13:47
 7/10 A kérdező kommentje:
Egyszemélyes. Nincsen személyes kasszaátvétel.
aug. 1. 13:47
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez viszont a munkáltató hibája. Számviteli törvény írja elő hogy a pénztárak esetén a készpénz kezelése, tárolása, őrzése megfelelő előírások szerint történjen.

A munkáltatónak kell kidolgoznia a megfelelő stratégiát, mert vagy külön pénztári készleteket kell biztosítania, amit a kezelő értékőrző berendezésben tart, csaj ő fér hozzá, tehát egyéni felelősség. Vagy a másik lehetőség az átadás-átvétel személyesen történik vagy tanú jelenlétében. Nyilván egy kis vegyesbolt nem fordít erre különösebb figyelmet, de pl egy nagyobb élelmiszerbolt, posta, bank, állomási pénztár, ahol több kassza van ott a munkáltatónak kell megoldania. A pénztáros (általában) felelősségvállalási nyilatkozattal vállalja a felelősséget a rábízott értékekért. Ezt nem lehet úgy megoldani, hogy én otthagyom a kasszát, te meg reggel nyitsz. Természetesen egy normális világban működne...

De a lopáson kívül is előfordulhat, hogy eltűnik, hiányzik valami, ilyenkor nem lehet megállapítani a felelősséget. Ennek elkerülése érdekében kell szabályozni.

Ha ez nálatok nem így van, akkor írásban kellene jelezni a munkáltató felé, hogy erre megoldást kell találni.

Nem a dolgozóknak kell lesekedni meg gyanúsítani egymást.

Ha többen is járatatok így, akkor pedig együtt jelezzétek ezt.

Ez nem olyan dolog, hogy jóvanazúgy, máshol is így csinálják

aug. 1. 14:03
 9/10 Katona Dius ***** válasza:
100%

Annyit tudtok tenni, hogy írok kasszaátadásnál átvételi elismervényt, amit az átadó és az átvevő is aláír. Szépen kicímletezve, összeggel kiírva. Csinálhattok előre megírtat, amit csak ki kell tölteni az aznapi számokkal és a dátummal.

Illetve csinátok pénztár zárást. Ilyenkor lenne jó két ember, mert lenne egy tanú, hogy valóban annyi volt a kasszában.

Amúgy ha nyitáskor nem passzol a pénz, én rögtön hívnám a vezetőt. Pár ilyen telefon után biztos megunná és ellenőrizné, ki zárt.

Ha ő nyit és te veszed át váltáskor és nem passzol azzal, aminek a kasszában kéne lenni, akkor is telefon a főnöknek.

aug. 1. 16:26
 10/10 anonim ***** válasza:
Számolatlanul veszitek át a kasszát..??? 🤪
aug. 7. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!