Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit lehet tenni ilyen helyzetben?

Mit lehet tenni ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Decemberben 14x11,25 órát dolgoztam, viszont a főnököm kiírt 32 órányi fizetett szabadságot olyan napokra amikor én nem tartózkodtam beosztás szerint ott, és ezt levonta a ledolgozott 168 órámból.

Így a bérpapiron az áll, hogy én 132 órát, azaz 10 napot dolgoztam és 4 napot fizetett szabadságkent írt be, amit velem nem közölt előre. Szóltam neki, hogy így 36 órányi munkát nekem nem fizetett ki és azt felelte hogy ez így van rendben, mivel ő rendelkezik a fizetett szabadság egy részével. Nem érti, vagy nem akarja érteni, hogy papír szerint én akár 4 napot is itthon lehettem volna mert ugyanezt a pénzt kaptam volna meg, így pedig 4 napnyi munkámat nem fizette ki.

Remélem érthető a történet.

2023. febr. 11. 12:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Teljes mértékben szabálytalan, de mivel a kormányunk tesz a problémádra, ezért reménytelen ezt a kieső időt behajtani. Dolgozz inkább többet:)
2023. febr. 11. 12:46
 2/5 A kérdező kommentje:
Januárban többet dolgoztam 1 nappal és 4 órával, amit már akkor mondta hogy ki fog fizetni külön mivel olyan helyzet volt, hogy muszáj volt, nem volt elég ember. Most februárban megkaptam a berpapirt, és 176 órát írták munkaidőre 296400 bruttóval, túlóra nem szerepelt benne.
2023. febr. 11. 12:49
 3/5 A kérdező kommentje:
Legnagyobb probléma az, hogy a többi dolgozónak is feltűnik, rajtam kívül senki nem áll oda hogy akkor mondja, hogy ez így nagyon nem oké. Főnökök meg úgy vannak vele, hogy ilyen fizetés is jó nekünk mert fiatalok vagyunk, úgyhogy ne reklamáljunk ha esetleg nem fizetnek ki minket.
2023. febr. 11. 12:54
 4/5 anonim ***** válasza:
59%
Normális dolog nálunk. Senki nem áll ki magáért, az érdekeid a kormány képviseli, aki abban érdekelt, hogy semmiért minél több időt dolgozz, hogy eszedbe se jusson kíváncsiskodni. Ha nem teszik a munkahely, akkor felmondasz, keresel másikat. Ha szerencséd lesz, akkor egyszer fasza lesz minden.
2023. febr. 11. 13:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Fel kel lnyomni a pitsába, aztán tekintgethet.
2023. febr. 14. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!