Mit tudok tenni ezekkel az érzésekkel? Mások is ilyen kilátástalan helyzetben vannak ebben az országban? Megoldások?
Ez sajnos ilyen, legtöbben akiknek a szüleik nem túl tehetősek, mind küzdenek hasonló szituációval.
Persze, hogy fàjdalmas kiadni a pénzt a bérre, de mit szeretnél, idős korodig mamahotelben élni?
Ha jól értelmezem a kérdést, a szakmádat sem szereted, ezt nem érezted az egyetem alatt már? Hogy ha annyira nem a te tereped és depis vagy tőle, próbáltál volna meg más valamit, amit nem ilyen undorral végzel?
Az hogy ezután is képezd magad nem feltétlen jelent újabb egyetemet. Sok szakma van amit pár hónap alatt is megtanulhatsz, majd egy munkahelyen, saját vàllalkozásban tovább bővíted, persze itt is az aljáról kell indulnod. Külföld is jó ötlet, tapasztalatnak, új élménynek, az is lehet beválik és egyenesbe jössz. De ehhez az kell, hogy tényleg meg is próbálj uj dolgokat a síránkozás helyett. Most ez elcsépelt szabópéteresnek hangzik, de aki tettek nélkül sipánkodik és nem változtat, annak ilyen marad az élete.
Fiatal vagy, csomó mindent kipróbálhatsz mèg, nem kell leragadnod a 4 éves egyetemednél.
Ezt éreztem 18-32éves koromig…
Aztán váltottam, mérnök infóból asztalos lettem, már 10 éve ezt csinálom és szeretem… természetesen nem állítom, hogy minden reggel szívesen megyek dolgozni, mert ez hazugság lenne, de korántsincs bennem semmi rossz érzés, sőt már mellékállásban vállalkozom is, valamint az itthoni hobbim is ezen alapul…
Nem csak főiskola/egyetem létezik… keress valami olyat amit szeretsz…
Egy haverom szintén mérnökinfós, miután kiégett már 5 éve lufihajtogató bohóc gyerek rendezvényeken, rohadtul élvezi es többet keres vele, mint IT-sként valaha valaha…
Pár év nyelvelevenítésre? Annyi idő alatt karriert is építhetnél már. Egyébként meg jól értem, hogy fél éve diplomáztál/fél éve vagy a munkaerőpiacon? Mert akkor fél év tapasztalattal sikerült olyat váltanod, ami 10-15% minimum béremelést jelentett. Nem kellene picsogni, hanem nyomni tovább, ha annyira rossz a munkahely, akkor megint váltani.
A párkapcsolat már más kérdés. Ha nem megy, szakítani kell, amíg fiatal vagy. Felesleges elpazarolni az időt olyanra, ami nem működik. Gondolom diplomásként voltál annyira felelősségteljes, hogy az anyagiak miatt nem kell együttmaradnotok)
Keress egy jobban fizető állást és egy másik barátnőt.
Tudom elég hülyén hangzik de én mindig tovább állok az olyan helyzetekből ami nem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!