Ha valamit nem csinálok meg mirughatnak?
Figyelt kérdés
A munkahelyen akad egy dolog amit nem szeretnék megcsinálni! Emiatt elbocsátjak az illetőt?2024. júl. 30. 18:10
3/8 anonim válasza:
Elméletben bizonyos esetekben nem, pl. ha illegális dologra utasít, stb.
Gyakorlatban ilyen esetekben is kirúgnak ha akarnak.
Normál esetben pedig, ha a munkakörödbe tartozó feladatot tagadod meg, akkor persze, minden további nélkül, legálisan és jogosan.
6/8 anonim válasza:
Ha necces a dolog és utánna a főnököd főnöke számon kéri, hogy ez miért akkor szimplán annyit mondasz, hogy “főnöki utasításra tettem”.
Én se csináltam meg soha sehol olyat amit nem akartam, mégse rúgtak ki sehonnan mert a munkám tökéletes volt, nehéz lett volna pótolni így megcsinálta más.
7/8 anonim válasza:
Attól függ, mi van a munkaköri leírásodban. Persze szinte mindig ot van az "és amit még a főnök kér", vagy hasonló, de azért ezt mindig jó tudni.
8/8 anonim válasza:
Ha beletartozik a munkakörébe, akkor igen. Ha nem, akkor is, max akkor visszaperelheted magad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!