Lehetséges matematikatanárként elhelyezkedni szakirányú végzettség nélkül?
10:
ha csak arra alapozok, amit leírtál, akkor a válasz: nem eldönthető
"Adok magánórákat és elégedettek velem."
Ez kb. olyan, mint amikor ülsz a sofőr mellett és azt képzeled, te is tudsz vezetni.
10-es az, hogy valaki mennyire tudja a matekot és mennyire tudja átadni, annak semmi köze egymáshoz!
Írni pl. minden felnőtt tud, de írni megtanítani egy 6-7 évest az egy külön tudomány, és óva intenék mindenkit tőle, aki nem tanulta ezt célzottan (vagyis nem tanító).
Egyetemista koromban több kutatót is ismertem, aki olyan csapnivaló előadó volt, hogy az szörnyű. Ettől még tudományos teljesítményüket nem vonom kétségbe.
13#
Én zömében olyan tanárokat ismertem általánostól főiskoláig, akik csapnivaló előadók voltak. Nagy részük nem tudja normálisan átadni, max ledarálja valahogy az anyagot, amin jobb esetben csak elaludni lehet.
Én nem vagyok tanító, de ovis korában már tudott a gyerekem egész szépen írni, olvasni. Egyik tanárnő ezt megtudva húzgálta is a száját, aztán addig mesterkedett, míg végül beküldetett minket írásvizsgálatra a nevelési tanácsadóba, ott meg néztek ránk wtf fejjel, hogy mit keres ott a gyerek?? Mert semmi baj nincs a képeségeivel. Úgyhogy agyondiplomázott tanárnénink ezt megszívta.
Egyértelmű, hogy vannak gyengébb tanárok, de ettől még Gipsz Jakab matematikus nem lesz matektanár, hiába tudja a matematikát, mert nem ismeri a tanítás módszertanát, nem tanult pedagógiát, nem tud tantervet írni, nem ismeri a tanmenetet, a követelményrendszert, és nagyjából semmit, ami ahhoz kell, hogy tanítson.
Vezetésoktató sem lesz valaki attól, hogy jól tud vezetni. A tanítás nem csak annyi, hogy valaki valamit jól tud. Annak külön módszerei vannak, amiket ismernie kell annak, aki tanít.
15
Jó is lenne, ha a tanításukon mindez látszana is.
És?
De mi a foglalkozásod és végzettséged?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!