Tagadjam le a végzettségem/hogy tovább akarok tanulni?
Pont gyakorin itt olvastam valakitől, hogy megmondta neki a munkáltató a gyári melóra, hogy túlképzett lenne, és tudná, nem hosszútávon maradna.
A gyárban nem azt nézik szerintem, hogy te mennyire jól tanult vagy, hanem azt, hogy mennyire bírod a monoton fos feladatod, és minél kevesebb melót akarnak veled, azt akarják elégedj meg a kis pénzzel.
Ha tanulsz, akkor azt sejtik, hogy le fogsz lépni, hiszen azért tanulsz, hogy később jobb melód legyen.
Tehát én abszolút kivenném. Akkor lenne oké bent hagyni, ha amit dolgozol, ugyanaz, amit tanulsz, ezért erősíti a szakmai tudásod.
"Akik letagadták az egyetemet/diplomát, nektek meddig sikerült eltitkolni? Egyáltalán össze lehet egyeztetni a gyári / en bloc képzettséget nem igénylő munkákat az egyetemmel? Mennyibe szoktak rugalmasak lenni ilyen téren a munkáltatók?"
Ezeket nem értem. Nem kell mondanod, mit csinálsz a melódon kívül. A gyárakról meg hogy melyik mennyire rugalmas, az a gyártól függ, én tapasztalatom szerint ők semennyire, ott szolga vagy. Illetve, útközben fog kiderülni. Sok esetben mikor én nem is gyárakkal, de kicsit jobb munkáltatókkal beszélgettem, akkor is mindig kiderült, hogy a valóság más, mint amit mondanak (pénz, munkakör, beosztás, stb.).
Ha recepciós, meg hasonlókra jelentkezel, ott sem kell ezt felhozni, csak azt, hogy nem fogsz rá érni XY időközönként. Erre bármit hazudhatsz, hogy nagymamádnak segítened kell akkor, vagy bármi, nincs közük hozzá.
Ha azt akarod közölni a munkáltatóval az önéletrajzodban, hogy te tanult, normális ember vagy, akkor hobbinak írd be azt, amilyen szakra jársz majd.
Nekem tanári diplomám van, de nem szoktam beleírni az önéletrajzomba, ahogyan azt sem, hogy 5 nyelven beszélek. Teljesen felesleges, ha csak sima betanított munkára jelentkezek, mert elhajtanak. A hátteredet úgyse nézik, mert annyira nem érdekli őket. Így dolgoztam 2 évet szakácsként étteremben. Sose kértek papírt, sose ellenőrizték, hogy tényleg szakácsnak vagyok-e kitanulva. Viszont tudok főzni, szóval no...nem volt nehéz beetetni őket.
Meg eleve csak egy lebutított nagyon rövid életrajzot szoktam küldeni, mert ha túl részletes, biztos, hogy a franc se fogja végigolvasni. Szóval szerintem szedjél ki belőle minden irreleváns infót.
a munkanélküli hivatalban lekérik az adataidat és kiadják az iskolázottságodat, hol dolgoztál eddig stb. semmi sem marad titokban.
ezt igazán tudhatnád ha annyira tanult vagy. miért kérdezel ilyeneket ha annyira tanult vagy?????
akkor minek kérdezel itt?
nem vall tanult emberre ez a viselkedés.
az itteni magyar oktatást nem nevezném, nem minősíteném kiemelkedőnek, sőt középszintűnek sem. Tehát nem irigykedhet itt senki se, aki magyar.
inkább szégyen!!!
Jogod van*, ez is* ( autocorrect, mielőtt erre is beszólsz, de ismerve az ilyenek mentalitását, úgyse fogod tudni megállni. :D Megelőlegzem neked, mielőtt még reagálsz bármit is, szóval: tudod mit? Igazad van. )
Többieknek köszi a választ. 🥰
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!