Közel a harminchoz döntöttem: elhagynám eddigi irodai munkámat és szakács akarok lenni! Feltétlenül kell a végzettség hozzá?
Nem akarok valami vidéki sutyerák tanfolyamon burgonyás zöldbabfőzeléket és lisztes sűrítést tanulni, engem a modern főzéstechnika érdekel, a fine dining.
Külföldön volt szerencsém korábban szakácskodni, de onnan hazajöttem családi okok miatt, tehát a gyakorlat adott.
Hol kezdjem el?
amúgy 10-12 órázásos melóról gondolkodsz éhbérért
nem a filmekben vagyunk
Kedves utolsó!
Pont ezt szeretném elkerülni, tudom, hogy normális helyeken meg vannak fizetve a szakácsok.
ahhoz hogy papírod legyen elég egy vidéki burgonyafőzde is
magához a tapasztalathoz, meg ha jó helyen jó szakácstól tanulsz majd évek alatt szépen lassan, nagy nevűek közelében.
szertintem
Most megsértődtem:(
Üdv: Vidéki Sutyerák Burgonyás Zöldbabfőzi
Elkezdeni legegyszerűbb úgy ha leadsz picit az arcodból és az elvárásaidból.
Magyarországon egységes oktatás van, minden egyes iskolában a habarást és a főzelékeket tanulják!
A szakács szakma egy művészet, amit nem lehet megtanítani. Ez a szakma az önképzésről és az áldozatok meghozataláról szól.
A PAPÍRHOZ viszont főzelékeket kell főzni, itthon legalábbis. Az én külföldi iskolás gyakorlataim pedig azt mutatják, hogy minden ország ezt csinálja. A saját tradicionális ételeit főzeti és tanítja a diákjaival... Nincs olyan, hogy fine dining iskola...vagy ha igen, kétlem hogy azért jött volna létre amiért Te szeretnél oda menni.
Egyszóval csinálj meg egy okj-s képzést a PAPÍRÉRT, és mellette tanulj!! Ha gyakorlatod is lesz a képzésen, mármint munkahelyi, írj és segítek tényleg jó helyre bekerülni! Már ha komolyan a szakmát szeretnéd űzni...
De mellette tanulj, tanulj és tanulj. Ha nem megy az angol először azt aztán minden mást úgyis angolul találsz meg. És ha úgy van egy kis francia sem árt a kifejezések miatt.
Nos, nem tudom miért jött rám hirtelen ez a szó fsás..., de azt hiszem a lényeget leírtam:)
Nem tudom hanyadiknak aki azt írta hogy külföldön az éttermek konganak az ürességtől csak azt kérdezném, hogy Etiópiában látta ezt? Mert hogy Európán belül és jelenleg is csak az ellenkezőjét tapasztalom.
Jaj még a kérdezőnek annyit, hogy azt viszont nem tudom mennyire szerencsés, hogy már "idősebb". Így nehezebb a strázsolgatás, meg az ember nehezebben fogadja el azt amikor utasítgatják. És azt is tudom, hogy valószínűleg nehéz lesz elfogadnia azt is, hogy a legtöbb helyen ahová megy a "nagy ígéretek" és már jó pozícióban lévő szakácsok többsége fiatalabb, vagy vele egy idős, és egy ideig biztos hogy "alja" munkákat fog kapni (már csak a "tudd hol a helyed" elve miatt...) Ez a szakma eléggé brutális tud lenni...de ha az ember ezt szeretné, akkor mind ezek ellenére imádni fogja és ezeket észre sem veszi:)
Egyetértek ez előttem szólóval.
Az alapoknál kell elkezdeni a tanulást és a gyakorlat mellett fontos az elmélet is.
Én külföldön dolgozom, van pár kollégám akinek nincs végzettsége és ez sokszor meg is látszik, hiába van több év tapasztalatuk.
A másik dolog amiért érdemes elvégezni, az a fizetés. Nálunk jóval többet kap, akinek van papírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!