Közel a harminchoz döntöttem: elhagynám eddigi irodai munkámat és szakács akarok lenni! Feltétlenül kell a végzettség hozzá?
Nem akarok valami vidéki sutyerák tanfolyamon burgonyás zöldbabfőzeléket és lisztes sűrítést tanulni, engem a modern főzéstechnika érdekel, a fine dining.
Külföldön volt szerencsém korábban szakácskodni, de onnan hazajöttem családi okok miatt, tehát a gyakorlat adott.
Hol kezdjem el?
nem gondoljátok, hogy a papír nem minden esetben kell?
miért arcoskodás az, ha valaki olyan szinten tud főzni, ami túlmutat a krumplifőzeléken és a rántott levesen???
Végig kell járnod a ranglétrát, és sajnos az alulról kezdődik. Bár nem kell minden posztra "papír", a Te céljaid eléréséhez alapvető dolog. Egy pizzaszakács, egy konyhai kisegítő, vagy a vegyesbolti eladó végzettségű nagymama, aki a húselőkészítőben zsörtölődik egész nap, nem rendelkeznek a papírral, nincs is meg bennük az alázat a szakma iránt, és a legalapvetőbb dolgokhoz nem értenek. Egy besamel megfőzése, vagy egy Somlói összerakása sem megy nekik, mert nem tanulták. Nem is álmodoznak a fine dinig-ról...
Egy szakács :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!