Bejutottam egy jó egyetemre, nehéz szakra. Nem bírom, nehéz, ott akarom hagyni. Már van egy szakmám, azzal akarok kimenni külföldre dolgozni. Hogy járok jobban: egyetemi végzettség vs külföldi tapasztalatok?
Figyelt kérdés
2023. jan. 4. 22:53
1/24 anonim válasza:
Ha dolgoni akarsz mindenképp külföld, itthon meg a tanulás egyetem a anélkül ebben az országban nem viszed semmire.
2/24 anonim válasza:
Huu, ez nehez kerdes... mi a mar megszerzett szakmad?
4/24 anonim válasza:
Nagyon nem mindegy, hogy milyen szakképzettséged van, milyen a nyelvtudásod, milyen szakra jársz, hányadik szemeszternél tartasz, pontosan mik a nehézségeid, és érdekel-e / motivál-e az egyetemi szakod.
5/24 anonim válasza:
Azt mondom h ha nem orvosnak tanulsz akkor kulfold szinte minden esetben.
6/24 anonim válasza:
Az attól függ, hogy mi a szakmád és mi az adott szak.
7/24 A kérdező kommentje:
Nyelvszak mesterképzését csinálom, 1 félévnél tartok. Villanyszerelő a szakma, már dolgoztam benne
2023. jan. 4. 23:33
8/24 anonim válasza:
Esetleg fél- vagy egy évre passzíválni és kipróbálni az életet külföldön? Így van időd átgondolni, hogy tényleg a szakmádban szeretnél-e dolgozni mostantól és hogy a külföldi élet mennyire jön be neked. Még az is lehet, hogy ha kiszakadsz kicsit az egyetemi nyomásból, akkor újult erővel és sokkal kevesebb stresszel be tudod fejezni az egyetemi képzésed.
9/24 anonim válasza:
Szerintem maradj a nyelvszaknal. A villanyszerelessel teyleg jol lehet keresni, foleg kulfoldon, de kesobb megbannad, (szerintem!) hogy nem fejezted be az egyetemet. Sokkal jobb hidd el 40 evesen pl forditokent vagy tolmacskent dolgozni mint villanyszerelokent:/ es abban is tomerdek penz van. Es sokkal tobb lehetoseget elorelepest prestige-t adna neked az a vonal
10/24 anonim válasza:
Jah hogy csak egy villanyszerelő :DD
Ne szúrd el az életed, tényleg könnyebb életed lehet ha elvégzed azt a nyelvszakot. Később bánni fogod nagyon. Esetleg ha nagyon villanyozni akarsz utána is tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!