Hogyan közölnéd a fönököddel, hogy felvették a területvédelmi önkéntes tartalékosokhoz, és 5 hétig távol kell lenned a munkahelyedtől?
Hogyan tálalnatok a főnökötöknek, hogy ez a helyzet, 5 hét kiképzésen kell résztvennem. Ennyi szabadságom nincs erre az évre már.
A katonaság, szerint el kell engednie a munkavállalómnak, és ez miatt nem érhet hátrány engem a munkahelyemen.
Viszont tudjuk, hogyan működik az ország. Lehet a kiképzés alatt nem, viszont utána behivat, és szépen megköszöni a munkámat, majd a továbbiakban sok sikert kíván.
Ti hogy tálalnátok neki?
Úgy ahogy leírtad a kérdésben. És ha utána pár hónappal felmond, hát azt sem tudod kikuszobolni.
Itt a jó megoldás az lett volna, ha még előtte megbeszéled vele, hogy jelentkezni fogsz, és lehet hogy felvesznek, beszéljük meg hogy akkor abban az esetben mi lesz.
#3-as
A pénzét megyek de ha kitör a háború visznek mindenkit, nem csak a tartalékost. Szóval ne ringasd magad álomba. Ha kitör a háború, zárják a határt, és kapod is a behívódat.
"A pénzét megyek de ha kitör a háború visznek mindenkit, nem csak a tartalékost"
Csak ha már nagyon fogynak a hivatásosok és tartalékosok. Soha nem úgy indul egy háború hogy random civilelet elkezdenek felfegyverezni, az már konkrétan a nagyon sokadik lépés.
Az Mt. szerint el kell engednie fizetetlen szabadságra: "Tényleges önkéntes tartalékos katonai szolgálatteljesítés esetén is kérelmezhető és kötelezően biztosított a fizetetlen szabadság." (feltételezem, hogy a kiképzésre is).
De arról nem esik szó, hogy utána nem rúghat ki.
Mindenképpen egyeztess a feleteseddel erről.
Ha te látnád, hogy milyen emberek jelentkeztek, szerintem kiszaladnál a világból, de legalább is elhagynád az országot. Konkrétan nagymamik, műszempillás csajok, rongyszemű-falábú emberek. Van aki a kérdőívet nem tudta kitölteni.
És felvették őket.
Én a pszichológusnak is megmondtam, amikor kérdezte, hogy miért szeretnék katona lenni, hogy csak a pénz miatt. Gondolom várta a választ, hogy haza szeretet, meg haza védelem miatt. Meg sem lepődött. Rányomta a pecsétet.
Hát ezt így utólag mondod el sehogy nem lesz szimpi nekik. Amúgy respect hogy jelentkeztél!
Ha nem lennének azok a "hülyék" akik katonának állnak vagy megöletik magukat egy forradalomban akkor nem hiszem hogy csak úgy jófejségből megállt volna a nácizmus vagy sztálinizmus és bezártak volna a haláltáborok mert rájöttek volna hogy nem etikus amit csinálnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!