Árufeltöltő/gyári munkás önéletrajz?
aug. 8. 08:10
Ezt a baromságot a mesterséges intelligencia írta?! Nem akarom elhinni, hogy ember ilyen hülyeségre képes legyen. :D
Azért a totál monotonitásnál, amikor elővan írva minden egyes mozdulat, és azt mindig ugyanúgy kell csinálni éveken keresztül milliárdszor is, nos abban nem nagyon látom az önmegvalósítás lehetőségét, és a tárgyakkal való "kapcsolódás" értelmét sem. Persze egy autistának lehet ez "önmegvalósítás", amit nem nézek le, sőt, csak ne tegyük már ezt általánosításnak, mert nevetségessé teszed magad. :D
Semmi különleges önéletrajz nem kell hozzá. Fél éves tapasztalatom volt egy helyen, meg akadnak üres lyukak is az önéletrajzomban. Nem érdekelte őket. Voltam annyira értelmes, hogy felvettek. Tudtam számolni, beszélni, normálisan néztem ki... Oda nem kell diploma, nem kell nagy tudás. Én is odamentem mert kellett a pénz sürgősbe. Ahogy jelentkeztem, visszahívtam aznap. Másik héten már dolgozni mentem. Ott ragadtam, először mert azt biztos pénznek éreztem, vagy csak kifogás volt saját magamnak a csekély önbizalmammal...
De én sem érzem, hogy kreatívabb lettem a gyártól, ahogy a 11-es válaszoló is írta. Csak depressziót segítette elő, mást nem. Egy ideig elvan benne az ember, aztán van aki kiég. Én kiégtem benne. Más szereti, vagy úgy jár be, hogy valahova menni kell és megfelel neki mert máshol sem lenne jobb. Vagy mert hova menjen máshova, mert a környéken nem sok minden van stb. Szóval van aki ott húzz le az egész életét és nem bánja meg. Én meg kiégtem a robotba, s hogy úgy kezelnek mint egy tárgyat. Ott beszélgetnek melletted a naaaagy főnökök, a nagy valakik rólad, mintha egy termék lennél. Az a robot, amivel te is dolgozol. Persze a cég vetít, mennyire számít neki a dolgozó, de amikor a számokról, bevételekről van szó, te is csak egy eszköz vagy ami által nekik a haszon származik majd. S fel vannak háborodva, hogy neked nem az életed a gyár! Hogy te nem fogadod ujjongva amikor örömmel oalibbennek hozzád, hogy naaaa túúúlóóóóraaaa??? Úgy téve, hogy ez neked jó, mert milyen sooook pénzt kapsz érte ha bejössz, hát nem jóóó? Nem, nem jó! Telibe szarom a pénzt. Ne túlórákkal keressen jól az ember és pont elég a 3 nap 12 egy huzamban amikor alszok 4-5 órákat maximum és 3 napig nincs életem. S meg vannak sértődve, hogy te élni szeretnél! Meg amikor azt kezdik el vizslatni, több napig a nyakatokon vannak a külföldi főnökség is, hogy miért szar az egész és próbálják rátok kenni a dolgozókra, nem hogy a gépen szarok esetleg. De ha meg nem szarik be a gép, meg kell szakadni a munkában, az persze jó. Ez a jó, mert az nekik = bevétel. Amikor megcsinálsz 100at de még csak 30 perc telik el és azt érzed soha nem mész haza. Amikor meg másnap felkelsz úgy mész be, hogy te haza sem mentél.
Jól gondold meg ezt a gyári munkát! Sokáig ne maradj benne, ha bele vágsz is. Fárasztó a műszak is, az éjszaka borzalmas.
Bedarál.... és nehéz kiszabadulni ebből. Én úgy érzem, más kategóriás munkánál levesz az értékemből, hogy csak ezt csináltam életemben. Nem mutat jól az önéletrajzomban sem az a sok év robot.
Hát én is dolgoztam gyárban. Az állásinterjú az úgy volt, hogy nagyon sűrűn, talán hetente volt felvétel, mert mint utólag kiderült állandóan iszonyatosan magas volt a kilépők száma.
Kaptunk egy IQ tesztet, kb. a 80-as szint derülhetett ki belőle, meg az, hogy tudunk-e valamilyen minimális szinten magyarul olvasni és értelmezni a feladatot, persze ki is lehetett találni, mert teszt.
Aztán kb. két percet beszélgettünk, és felvettek. Egy mellettem ülő nő átsiklott a teszten, és azt mondta, hogy ő ezt ki se tölti, mert megalázó (nem az, hogy nem tudná, hanem az, hogy ilyen gyogyós kérdéseket tesznek fel neki, és nyilván belegondolt abba, hogy ahol csak ennyi kell, az a munkahely számára nem pálya, többet szeretne.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!