Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Lányok akik étteremben,...

Lányok akik étteremben, kávézóban dolgoznak?

Figyelt kérdés
Lányként nagyon sokszor megnézem egy másik lányt mit/mivel visel. Milyen a stílusa. S egyre többször látom hogy pincérlányok vagy melltartó nélkül ahol látszik a bimbi vagy mély dekoltázs. Gondolom a borravaló reményében. Ez mennyire elfogadott mai világban?

júl. 4. 12:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

A húgom 15 évig dolgozott a vendéglátásban. Számtalanszor kipróbálta, hogy tényleg függ-e a borravaló mértéke attól, hogy mennyire dekoltált a ruhája. És igen. Nagyon erősen befolyásoló tényező, sokaknál. Azokban a hónapokban, amikor mélyen kivágott ruhákban dolgozott, a dupláját megkereste. Volt egy alap fizuja, 100%, plusz borravaló 30-40-50%. Ha kipakolta a dekoltázst, az alap 100% mellé összejött neki még 100% a borravalóból. Rengeteg pasi van, aki nem csak enni-inni jár egy adott helyre, meg a kedves kiszolgálás miatt, hanem a látvány miatt is.

júl. 5. 15:10
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Elég sok féle tudományos és kevésbé tudományos kutatás van róla, hogy a borravaló mértékét mi hogyan és mekkora mértékben befolyásolja. Többek közt a mellméret, dekoltázs, szexi megjelenés, közvetlen viselkedés is ilyen.

Nem véletlenül épít erre igen erősen a Hooters, aminek a jelenségét többek közt a South Park is elég jól feldolgozta.

Viszont szerintem a vendéglátásban pont hogy inkább a push up tudja növelni a bevételt, nem az, ha valaki melltartó nélkül dolgozik. Aztán persze mindenkinek a saját felmérései hozhatnak más eredményt.

Mivel az utcán is elég sok nő járkál melltartó nélkül, ahogy tapadós sztreccs nacikban mutogatva a feneküket is, valószínűleg nem kizárólag a borravaló képes motiválni erre valakit - de azért, ha ezzel ösztönözhető a jobb kereset, ugyan ki hagyná ki, pláne ha egyébként is jobban érzi magát úgy?

Az már valószínűleg nehezebb kérdés, ha valaki amúgy nem érzi jól magát valamilyen viseletben, de kizárólag azért, mert jobban kereshet, mégis úgy dolgozik...

júl. 6. 13:19
 13/18 anonim ***** válasza:
52%
Miért van lepontozva a 9-esem? Építő kritikának szántam. Elég szomorú, hogy manapság az igényes, logikus, magyaros fogalmazás egyre inkább másodlagos, sőt inkább harmadlagos szempont.😐
júl. 6. 13:58
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

13-as

Én nem pontoztalak (93%-os vagyok, csak az 1-est, a 3-ast és a 12-est pontoztam), de megmondom, mi nem tetszett a válaszodban másoknak. Az, hogy nem a kérdésre adtál választ, hanem "tanítottál". Amit te építő kritikának szántál, az mások szemében kioktatásnak és kötekedésnek tűnik. Mint aki nem a lényegre, a kérdésre koncentrál, hanem aki a kákán is csomót keres.

júl. 6. 14:14
 15/18 anonim ***** válasza:
32%
14: Csak tudod, miután már több tucatjára látok egy ilyen formában kiírt kérdést, valahogy nincs türelmem olyan barátságosan fogalmazni.
júl. 6. 14:48
 16/18 anonim ***** válasza:
31%
:DDD Ez ilyen. :DDD Vagy türelmes vagy, vagy nem. De ha nem, akkor megsoroznak pirossal. :DDD És még csak nem is hibáztathatod különösebben őket. :)
júl. 6. 15:10
 17/18 anonim ***** válasza:
48%
Irigyled a baratnod aki kap borravalot?
júl. 7. 12:35
 18/18 NTBS ***** válasza:
Szerintem teljesen. Szabad világban élünk.
aug. 17. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!